Seks & relaties
Seks & relaties

Waarom onderwaterseks altijd een slecht idee is

Een wippie in de zee of in het zwembad met de kans dat je op heterdaad betrapt wordt, niks lijkt spannender. Toch kunnen we je vertellen dat seks onder water alleen maar slecht uit kan pakken. Lees en huiver.

onderwaterseks

Lees ook: Dit seksstandje past het beste bij jouw sterrenbeeld

Schuurpapier

Je verwacht het misschien niet: van helemaal nat zijn (door water dus), wordt de seks niet soepeler. Water schuurt juist meer dan dat het glijdt. Met een droge, pijnlijke punani als gevolg. Een goede optie is om dan glijmiddel op siliconenbasis te gebruiken. Dit droogt niet snel op en wordt niet plakkerig. Het probleem is: onder douche wordt het heel glibberig en in het zwembad of in de zee heb je niet zo 1, 2, 3 een flesje lube bij de hand. Je kunt altijd nog de handen gebruiken natuurlijk.

via GIPHY

Niet veilig

Er zijn meerdere manieren waarop onderwaterseks niet veilig is. Het risico op soa's is daar eentje van. Condooms kunnen namelijk niet goed tegen water. Het glijmiddel op het rubbertje droogt sneller op waarbij het sneller kapot kan gaan door de wrijving. Ook kun je onder water minder goed opletten of het condoom nog wel op de juiste plek zit. 

via GIPHY

Op slot

Het is géén fabeltje. Zijn pielemuis kan daadwerkelijk vast blijven zitten in jouw flamoes. Onder het water is de kans groot dat dit gebeurt. Het zogeheten fenomeen 'Penis captivus' kan ontstaan door de samentrekkingen van de vagina. Wanneer deze te sterk worden, zwelt de penis extra op en kan hij nergens meer heen. Als dit gebeurt, zit er niks anders op dan 112 bellen. Nadat de vrouw een verdoving krijgt, ben je verlost van elkaar.

via GIPHY

Verboden lust

Nog een goede reden om je niet te wagen aan spetter en spartel-seks: het mag niet. Seks onder water (tenzij op eigen terrein) is en blijft illegaal. Het is namelijk verboden op grond van schennis van de eerbaarheid. Als je wordt betrapt door de politie, kun je een boete en een strafblad krijgen. En in sommige landen kun je rekenen op een enkeltje gevangenis. Seks op een Thais strand is toch niet zo romantisch als je dacht...

via GIPHY

Een potje zeesterren in bed, klinkt dan zo gek nog niet, hè?

Lees ook: Was liefde vroeger echt eenvoudiger?