Het orplasme: klaarkomen op de plee

Liefde door Laura

We kennen het allemaal wel. Zo nodig moeten plassen dat het voelt alsof je blaas elk moment kan knappen. Als je dan ein-de-lijk met je bips op de wc-bril zit (of in de bosjes, kan ook), voelt dat intens goed. Zo intens, dat het bijna orgastisch is... Nou ja, 'bijna'? 

plassen orgasme

Lees ook: Au! Eerste hulp bij pijn tijdens seks - Sexpert Luna

Peegasm

Ja, hoor. Heb je nét door wat een G-spotorgasme precies inhoudt, dan dient de nieuwe soort climax zich alweer aan. Op Reddit vertelde ene 'TheCatfishManatee' over de zogeheten peegasms (of: orplasmes) van zijn vriendin.

"Wanneer mijn vriendin haar plas zo lang mogelijk ophoudt en dan eindelijk gaat, heeft ze vaak orgasmes die ze voelt van haar ruggengraat tot haar hoofd. Als ze omgekeerde kegeloefeningen doet, is de kans nog groter dat het gebeurt. Deze orgasmes geven haar een licht gevoel in het hoofd en zijn erg anders dan haar clitorale of vaginale orgasmes."

via GIPHY

Probeer dit niet thuis

Denk je nu 'dat wil ik ook'? Tenzij je echt niet anders kan, kun je beter niet je plas zo lang ophouden. "Je blaas moet je met respect behandelen", vertelt gynaecoloog Charlotte Elder. "Het is belangrijk dat je gaat als je moet en niet wanneer je op knappen staat." Als je wacht met het plegen van je plasje, kun je je blaas rekken, vertelt de gynaecoloog. Het kan jaren duren voordat schade aan de blaas herstelt. Ook loop je met een 'orplasme' de kans om een nare blaasontsteking te krijgen.

Houd het dus maar liever bij de good old orgasme

via GIPHY

Lees ook: Omorashi: de plasfetisj die je nog niet kende - Ze's sekswoordenboek