7 x Waarom jij Solar Weekend Festival volgend jaar niet wilt missen

Vrije tijd door Roos

Het festival van de creativiteit. Dat is Solar Weekend in een notendop. Het is dan ook niet voor niets dat het thema dit jaar ‘Imagine: Defining Creativity’ was en dat was aan alles te merken. Van bizarre stages waar je voor, in en zelfs óp kon klimmen en de leukste activiteiten om met je vrienden te doen. Wij waren van de partij en daarom kunnen we met 100% zekerheid zeggen: je wilt de jubileumeditie in 2019 absoluut niet missen!

1. Drie dagen vol gezelligheid

Vind je ook altijd dat een festival veel te snel voorbij vliegt? Bij het 4-daagse Solar Weekend kun je na een lange festivaldag op steenworp afstand naar de gezellige camping slenteren en in je tentje neerploffen. En het mooiste moet nog komen, want de volgende dag mag je gewoon nog een keer. Drie dagen vol feest, vreugde en vermaak. Wat wil je nog meer?

2. De stages worden door vrijwilligers gebouwd

Bij Solar Weekend wordt geen crew ingehuurd die binnen twee dagen het hele festivalterrein uit de grond stampt. In plaats daarvan is het al een jarenlange traditie om het terrein samen met vrijwilligers te creëren. Alles kan en mag, op creatief vlak. En dat was zeker te zien aan alle kleurrijke stages, bizarre activiteiten en prachtige aankleding.

3. Je kunt er urenlang verdwalen

Doordat op Solar niet your typical stages staan, kijk je telkens weer je ogen uit. Niet alleen zien de stages er bijzonder uit, zoals Moulin Rouge als Mainstage, een Theater Area en een houten ruïne waar je voor, in en zelfs op kon klimmen, maar ook is er meer dan genoeg te doen. Zo kon je je vrienden te lijf met een steekspel in houten badkuipen, een heliumballon maken om je maten nooit meer kwijt te raken en zelfs je Levi’s jeans laten customizen. 

4. Het is op de warmste plek van Nederland

Solar Festival vindt plaats in het zonovergoten Roermond. Althans, zonovergoten, meestal dan. Dat het er nooit regent is een fabeltje, maar wél is het er altijd een paar graden warmer dan in de rest van Nederland. Hoewel dat tijdens deze editie betekende dat de temperatuur ruim boven de 30 graden steeg, is dit normaal gesproken wel een dik voordeel! Al helemaal tijdens het jaarlijks terugkerende watergevecht op de vrijdag.

5. Er is voor ieder wat wils

Naast een legio aan grote namen bij verschillende stages, komen er ook talloos veel bandjes optreden op Solar Weekend in de Theater Area en het nachtprogramma van de Silent Disco. Er is echt voor ieder wat wils, van meezingen met Ronnie Flex en twerken op Kraantje Pappie tot stampen op Sander van Doorn en genieten van diverse opkomende DJs. 

6. Je hoeft niet te slapen

Slapen is voor mietjes. De echte liefhebber kan dan ook 24 uur per dag doorfeesten op Solar Weekend. Na het reguliere programma kun je namelijk richting het strand en de 24-uurstent op de camping. Daar word je op je wenken bediend door verschillende DJs en een enorme silent disco. En het mooiste is: mocht je er toch klaar mee zijn, dan duik je gewoon regelrecht je tentje in. 

7. Volgend jaar viert Solar haar jubileum!

De jubileumeditie van Solar - yep, editie vijftien - vindt volgend jaar plaats van 1 t/m 4 augustus 2019. Wat er precies gaat gebeuren is nog niet bekend, maar wel weten we al dat de organisatie mooie plannen heeft. Want dat het groots gevierd gaat worden, dat staat vast. In september volgen de eerste brainstorms. Wil jij ook meedenken over een spetterende volgende editie? Meld je dan aan als vrijwilliger!

Wie is er volgend jaar bij?

Lees ook: Ze's lifehack: zo verwijder je je festivalbandje zonder te knippen