Binge watchen; de series en films die je moet zien

Wonen door Commerciële Redactie Ze.nl

Zo fijn soms, even een avondje binge watchen van je favoriete serie of de nieuwste films kijken. Met online streamingdiensten als Netflix en betaaltelevisiekanalen als HBO ben je niet langer beperkt tot de standaard televisiezenders en ben je niet afhankelijk van het aanbod op televisie. De keuze is reuze, maar er zijn een paar televisieseries en films die je zeker moet kijken.

Populaire series

Series lijken tegenwoordig populairder dan films. Het is ook heerlijk, want je verheugt je elke keer weer op verder kijken en je kunt meeleven met de personages. Spannend, wat zal er gebeuren? Dit weet je niet, zoals bij een film, binnen anderhalf of twee uur tijd.

Stranger Things

Een serie die de meesten van ons misschien al gezien hebben; Stranger Things. In de serie verdwijnt de twaalfjarige Will Byers op mysterieuze wijze in het stadje Hawkins in Indiana. Hierdoor komen er allerlei vreemde zaken aan het licht. Stranger Things is van de populairste series van Netflix. En goed nieuws; er is een derde seizoen aangekondigd (yes!). Leuk feitje; het verhaal is niet geheel fictie, maar gebaseerd op gebeurtenissen in Camp Hero in het stadje Montauk (New York).

Narcos

In Narcos wordt de klopjacht op drugsbaron Pablo Escobar en zijn Medellínkartel gevolgd. Narcos wordt geprezen om zijn authenticiteit. Seizoen 3 werd een aantal maanden geleden op Netflix uitgezonden en een vierde seizoen is in de maak.

Riverdale

Deze serie is gebaseerd op de Archie Comics. Het kleine, slaperige stadje Riverdale komt op zijn kop te staan wanneer er een moord wordt gepleegd. Riverdale wordt omschreven als tienerserie maar is ook voor volwassenen prima te kijken. De serie wordt in Amerika uitgezonden op The CW Network maar is ook overgenomen door Netflix.

Populaire films

Rogue One: A Star Wars Story

Dit is het eerste deel uit de zogenoemde anthologiereeks van de succesvolle Star Wars-franchise. De film speelt zich qua tijdlijn af net voor Episode IV: A New Hope. Een groepje rebellen tracht de plannen van de eerste Death Star te krijgen. Dat de Star Wars-films nog altijd heel populair zijn, blijkt wel uit de opbrengst in de bioscoop van meer dan 1 miljard dollar.

Guardians of the Galaxy Vol. 2

Het vervolg op Guardians of the Galaxy is nu te zien op Netflix. In dit tweede deel vechten de Guardians om bij elkaar te blijven, terwijl ze ondertussen meer te weten proberen te komen over de vader van Peter Quill (gespeeld door de o-zo knappe Chris Pratt). Dat de film populair is, wordt wel duidelijk uit het feit dat deze wereldwijd meer dan 770 miljoen dollar op heeft gebracht.

Binge watchen vraagt om een goed internet-en-tv-pakket

Lekker bankhangen en televisie kijken of Netflixen vraagt om een goed abonnement voor internet en tv. Sneller internet geeft een betere beeldkwaliteit wanneer je online series en films wilt streamen. Een kabeltelevisieabonnement geeft toegang tot betaaldiensten als HBO, de zender die bijvoorbeeld het zeer populaire Game of Thrones uitzendt – een reden voor hackers om HBO aan te vallen. Of een televisiepakket via de kabel in de toekomst nog nodig is, is echter de vraag. Sinds de komst van Netflix groeit het aantal mensen dat online televisie kijkt. Providers als KPN en Ziggo spelen hier ook op in en bieden de mogelijkheid om altijd en overal televisie te kunnen kijken. Je bent dus niet langer gebonden aan een standaard televisietoestel, maar kunt ook via de mobiele telefoon en tablet tv-kijken. Uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders in 2016 weleens online televisie keek. Dit waren vooral jongeren, terwijl 50- en 65-plussers meer kozen voor traditioneel tv-kijken.