Blokker haalt 'Gay Pruik' uit het assortiment: 'Dit artikel is er helaas doorheen geglipt'

De maatschappij door Roos

Eerder schreven we al hoe Blokker en Intertoys op Twitter flink onder vuur werden genomen vanwege een zogenaamde 'Gay Pruik'. Inmiddels heeft Blokker de pruik uit het assortiment gehaald. Hun reactie? "We vinden de advertentie erg ongelukkig en hebben hem meteen verwijderd." Ongelukkig kun je wel stellen, inderdaad.

Lees ook: WTF: Blokker en zelfs Intertoys verkopen een 'Gay Pruik'

Doorheen geglipt

De pruik wordt verkocht via een zogenoemde verkooppartner van Blokker, Shoppartners in Almaar. "De leverancier geeft een naam aan onze artikelen. We gebruiken filters om kwetsende woorden eruit te halen. Dit artikel is er helaas doorheen geglipt", zegt een woordvoerder van Blokker tegen Editie NL. "We vinden de advertentie erg ongelukkig en hebben hem meteen verwijderd." 

Willem-Alexander pruik

Waarom het nou eigenlijk een 'Gay Pruik' heet is voor iedereen een raadsel...  Dezelfde ‘gay pruik’ wordt namelijk ironisch genoeg ook door een andere webwinkel verkocht als de ‘Willem-Alexander pruik voor Koningsdag’. De pruik wordt ook in Frankrijk verkocht, maar de Fransen pakken het iets subtieler aan. Daar heet de pruik namelijk ‘meche blonde homme’.

Pruik Jamaicaan Ruud

Het is maar de vraag of de storm nu gaat liggen voor Blokker. Oplettende Twitteraars vonden namelijk nog een aantal andere kwetsende producten in de webshop van Blokker. Zo was er ook een ‘pruik Jamaicaan Ruud’ (nep-rastahaar) en ‘zwarte pruik met kroeshaar’, die lijkt te worden gedragen door een blank model dat donker is geschminkt. Ook die pruiken heeft Blokker inmiddels uit het assortiment gehaald. Misschien toch maar eens een menselijke blik op nieuwe producten werpen, Blokker? 

Lees ook: Wat is Big Dick Energy? Rihanna en Máxima hebben het wel, maar Wim-Lex en Kanye West weer niet