Seks & relaties / Seks
Seks

Wat niemand je vertelt over seks tijdens de zwangerschap

Voor iedereen die het zich nog steeds afvroeg: já, je kunt gewoon seksen tijdens de zwangerschap. Wist je wel, hè? Toch zijn er nog genoeg feitjes over seks tijdens de zwangerschap waar ook wij even van achter de oren moesten krabben. Wij somden er tien voor je op. Gewoon, zodat je het zeker weet.

seks zwanger

Lees ook: 6 standjes die het proberen waard zijn

1. Nee, een penis raakt nooit je baby.

In het geval dat je dacht dat een flink geschapen jongeheer in staat zou zijn kopjes aan jouw ongeboren baby te geven: nope, dat is niet mogelijk. En may we say: halleluja. Mocht hij écht denken wat aan te raken, is het wellicht je baarmoeder.

2. Je vagina kan niezen.

Of nou ja, niet dat er meteen groen snot uitkomt (excuse le moi), maar het is mogelijk dat er een grote slijmprop uit je vagina wordt ‘geniest’. 

3. Je favo standjes blijken ineens onmogelijk.

Wat kan het intiem zijn hè, die missionaris. Niet zo gek dus dat dit standje onze all time favorite is. Maar met een grote zwangere buik blijkt dit standje ineens niet meer zo makkelijk. Dat wordt dus een paar maanden afkicken.

4. Orgasmes kunnen heel wat teweeg brengen.

En gaan verhalen rond dat een orgasme in het latere stadium van je zwangerschap niet alleen maar ‘een fijn gevoel’ is. Wij hoorden een verhaal van een vrouw die na haar orgasme zoveel krampen in haar buik had, dat ze dacht dat ze al weeën had. 

5. Je hebt je blaas niet meer helemaal onder controle.

En dat kan nare gevolgen hebben tussen de lakens: schrik dus niet als je een beetje plast tijdens het klaarkomen. Oepsie!

6. Je hebt steeds meer zin om te masturberen.

Het kan zomaar zijn dat je tijdens het tweede trimester meer opgewonden bent dan normaal. Tenzij je je man 24/7 om je heen hebt, kun je maar beter zo nu en dan de hand aan je zelf slaan. 

7. Je dromen worden… uitbundiger.

De dromen die je tijdens een zwangerschap kunt hebben kunnen op z’n zachtst gezegd nogal levendig worden. Schrik niet als je klaarkomt in je droom!

8. Gekke geluidjes tijdens seks worden een stuk normaler.

Als je 35 weken zwanger bent en je het op z’n hondjes wilt doen - reken dan maar dat er genoeg lucht bij komt kijken om flink wat geluid te produceren. Precies: kutscheten, slappe lach en hilariteit alom. Feest!

9. Je ongeboren baby gaat roet in het eten gooien.

Op het punt dat jij bijna klaarkomt vindt de baby het wellicht een prima tijdstip om eens flink te gaan trappen. Bye bye orgasme!

10. Je borsten spelen het sexy spelletje niet altijd mee.

Bereid je voor op lekkende melktieten tijdens de seks. Charming! 

Lees ook: Dit zijn de 7 ultieme seksfantasieën van mannen en vrouwen