Lifestyle / Reizen
Reizen

Lekker op vakantie? Zó overleef je die ellendig lange vliegreis 

Je spullen zijn ingepakt en je paspoort ligt klaar. Niets lijkt jou en een heerlijke vakantie meer in de weg staan. Behalve dan die ellendige vliegreis... Waarbij je acht uur opeengepakt zit met de uitlaatgassen van 200 andere passagiers en vieze vliegtuigprakjes. Geen wonder dat je op vakantie eerst een paar dagen moet bijkomen. Maar no worries, want met deze tips wordt vliegen ineens een stuk aangenamer.

Lees ook: Oh no! Zullen schermpjes in vliegtuigstoelen verdwijnen?

1. Drink veel water

We know, het klinkt als een cliché, maar we kunnen niet benadrukken hoe belangrijk het is om water te blijven drinken tijdens de vlucht. Aan boord van een vliegtuig is de lucht veel droger, waardoor je snel uitdroogt. En daar kun je na je vlucht nog best een paar dagen last van hebben. Denk aan hoofdpijn, een droge huid en futloos haar. Loop dus af en toe richting de keuken om een glaasje water aan het cabinepersoneel te vragen. Dat mag altijd. En bedenk: een wijntje helpt je weliswaar om te slapen, maar van alcohol droog je ook weer uit. Even een extra glaasje water dus. 

2. Strek de beentjes

Dat brengt ons direct bij het tweede punt, want om water te halen (en te lozen!) zul je af en toe even op moeten staan. Hoe vervelend ook voor je buurman die jou er steeds langs moet laten, maar o zo belangrijk voor jou! De lage luchtdruk in een vliegtuig vertraagt namelijk je bloedsomloop, waardoor je opzwelt en je spieren stijf worden. Af en toe aan de wandel stimuleert de doorbloeding en voorkomt opgezette enkels in de dagen erna.

3. Smeren, smeren, smeren

Aan boord is smeren nóg belangrijker dan het aan de grond al is. Door de droge lucht aan boord droogt je huid namelijk binnen no time uit tot een hard stukje perkament. Neem daarom een hydraterende serum mee om je gezicht te verwennen, een handcreme voor die uitgedroogde nagelriemen en een lippenbalsem om gespleten lippen te voorkomen.

4. Winderigheid

Hoe afschuwelijk ook: een vliegreis stimuleert gasvorming. Jep, die van jou én van je overige 200 medepassagiers. Goorrr. Om buikkrampen van ingehouden scheetjes te voorkomen kun je het beste een comfortabele broek dragen, de dag voordat je gaat vliegen niet te vettig en teveel eten, niet teveel aan boord eten (je zit immers urenlang stil) en zorgen dat je met name eiwitten en gezonde vetten binnen krijgt. En nu maar hopen dat je medepassagiers dit ook lezen..

5. Entertainment

Laat niet aan toeval over of er schermpjes met leuke films beschikbaar zijn in het vliegtuig. Hoewel dit er tegenwoordig steeds vaker is, kun je zomaar eens achter het net vissen en dan moet je acht uur lang voor je uitstaren. Wil je niet, dus download je favo serie in de Netflix app op je telefoon of tablet en installeer jezelf in je vliegtuigstoel. Het bingen kan beginnen!

Lees ook: Iew! De meest vieze plek in een vliegtuig is dichterbij dan je denkt