Lifestyle / Eten
Eten

Net op tijd voor de zomer: Ben & Jerry's lanceert twee gloednieuwe smaken

Onze twee lievelingsmannen gaan uitbreiden: Ben & Jerry's komt binnenkort met twee nieuwe en - vast en zeker - goddelijke smaken. En het mooie is: ze zijn net zo lekker, maar minder ongezond!

ben & jerry's

Lees ook: BBQ recepten 2018: de lekkerste inspiratie vind je hier

Gezonder ijs

Iedereen weet dat een Ben & Jerry's-pint de meeste huishoudens slechts één of misschien twee dagen overleefd. Dan is-ie hartstikke leeg. Verrukkelijk, maar echt positief voor je figuur is het niet natuurlijk. Gelukkig weten de ijsmakers bij Ben & Jerry's precies dat we de verleiding niet kunnen weerstaan, ook in de zomer niet. Daarom komen ze nu met een gezondere (lees: minder ongezonde) variant met 50 procent minder vet en 35 procent minder calorieën dan een gewone pot. Honderd milliliter bevat zo'n 128 calorieën. Dat is dus 640 calorieën per pot in plaats van zo'n 1400 calorieën. Winning!

Twee nieuwe smaken

Deze 'gezonde' variant heet moo-phoria en komt voorlopig uit in twee smaken. Caramel Cookie Fix met ijs met gezouten karamel swirls en zandkoekjes en Chocolate Cookie Dough met chocolade ijs met stukken chocolate chip koekjesdeeg.

Loopt het water je al in de mond? Nog héél eventjes geduld, vanaf 25 juni kun je hollen naar de Albert Heijn. Dan liggen de nieuwe smaken in de vriezer.

ben & jerrys

Lees ook: Cheers! Watermeloen-champagne is een ding en zo maak je het

Beeld: Ben & Jerry's, iStock