4 x zonnige inspiratie om jouw tuin summerproof te maken

Wonen door Commerciële Redactie Ze.nl

Een zomerse barbecue met de hele familie, lekker zonnebaden in je bikini of kletsen met je vriendinnen onder het genot van een wijntje? Een fijne tuin leent zich daar allemaal voor. Maar na een strenge winter kan het natuurlijk zijn dat jouw tuin meer weg heeft van een overwoekerd moeras dan een zalige beachclub. In dat geval zit je met deze tips gebakken om jouw tuin een flinke summer-upgrade te geven.

tuin summerproof

1. Lichtjes

Onder het mom de minst leuke taken als eerste te doen: hup, eerst even de hogedrukspuit over die tegels. En pluk direct dat onkruid er even tussenuit. Na alle winterse goorheid eens flink onder handen genomen te hebben is het tijd voor het leuke gedeelte: de aankleding van je tuin. Hang vrolijke lampjes aan de schutting of je balkonreling om je tuin heerlijk summerproof te maken. En zet lantaarns op tafel. Tip: je hebt ook lichtjes die werken op zonne-energie. Dan hoef je ze ook niet in het stopcontact te doen.

Kijk hier voor meer verlichting.

2. Groene vingers

Een tuin is natuurlijk geen tuin zonder een tintje groen. Of gewoon een hele botanische tuin. Is maar net wat je leuk vindt. Maar hoe leuk is het om de handen uit de mouwen te steken en jouw inner Moeder Theresa te ontdekken? Zo kun je zelf je groenten, kruiden en bloemetjes kweken, zoals pepers, tomaten, radijsjes, salie, tijm of margrietjes. Heb je niet zulke groene vingers? Geen punt, want met een handige grow kit heb je alles in één pakket. Het enige wat jij hoeft te doen is de zaadjes planten. Oké, en af en toe een beetje water geven.  

Kijk hier voor meer zaadjes en plantjes.

3. Kussentjes

Heb je de loungeset inmiddels ook afgestoft? Dan wordt het tijd om de boel op te vrolijken met wat kussentjes. Wat dacht je van deze zomerse kleurtjes? Vergeet ze alleen niet binnen te halen als het weer omslaat. Hollandse zomers gaan nu eenmaal van links naar rechts. Wil je echt ultiem relaxen in de tuin met een goed boek? Hang dan een hangmat op. Met je ogen dicht waan je je net in een tropisch oord.

Kijk hier voor meer kussens.

4. Partytime

Nu is je tuin eindelijk klaar om de hele zomer in geleefd te worden. Ben je nog niet uitversierd? Kijk dan hier voor nog meer leuke spulletjes voor in de tuin. Nodig je vrienden en familie uit voor een heerlijke barbecue. Lekker wijntje erbij en het feest kan beginnen. En je weet, terwijl de zon langzaam zakt komen vaak de mooiste gesprekken tot stand. Enjoy!

 

MadeLIEF 💛. Dankjewel @secondhandserenade

A post shared by HEMA (@hemanederland) on

Lees ook: BBQ salade: dit zijn de lekkerste salades voor een zomerdag

Nog voordeliger shoppen bij Hema? Check de Hema kortingscode!