Checklist bruiloft: de ultieme voorbereiding voor als je gaat trouwen

Relaties door Redactie Ze.nl

Is jouw lief op één knie gegaan? Of heb jij het heft in eigen handen genomen? Het maakt eigenlijk niet uit, want hoe dan ook ben je verloofd. Gefeliciteerd! Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar ook spannend want als je gaat trouwen is er werk aan de winkel. Om je een handje op weg te helpen presenteren wij: de 'checklist bruiloft'.

Checklist bruiloftLees ook: Ruzie met je lief om geld? Dit kun je eraan doen

Checklist bruiloft: 12-10 maanden

Je partner en jij zijn waarschijnlijk nog in de zevende hemel, maar het is wel zo verstanding om alvast te beginnen met de belangrijkste zaken op de checklist bruiloft. Denk aan het vastleggen van de trouwdatum, het maken van een gastenlijst en de trouwringen uitzoeken. Ook kun je vast een beginnetje maken aan het allerleukste: de zoektocht naar je droomjurk! Dit is ook het moment dat je partner op zoek gaat naar een trouwjurk of trouwpak.

Checklist bruiloft: 10-5 maanden

Als je de bovenstaande zaken hebt geregeld, is het tijd voor de volgende punten van deze checklist. Bruiloft is namelijk geen bruiloft als je niet in ondertrouw gaat van tevoren. Verder kun je maar beter ver van tevoren vrij vragen op je werk en een ambtenaar regelen. Het ontwerpen van uitnodigingen, regelen van een bruidstaart en uitzoeken van je weddinglook kun je ook het beste in deze periode van de 'checklist bruiloft' afvinken. 

Tip: zijn jullie niet zo traditioneel? Kies voor de robuuste Buddha to Buddha ringen.

Checklist bruiloft: 5-1 maanden

Vanaf vijf tot één maand van tevoren kun je al een beginnetje maken met het versturen van de uitnodigingen. Spannend! Ook is dit het moment om je trouwboeket van de lijst af te tikken. Hoppa, dat scheelt weer een hoop stress. 

Checklist bruiloft: 4 weken

Nog maar vier weken tot de grote dag. Door alle zenuwen is het moeilijk om je hoofd bij de checklist te houden en dat begrijpen we natuurlijk als geen ander. Daarom hoef je nu alleen nog maar de puntjes op de i te zetten. Denk bijvoorbeeld aan het bepalen van je tafelschikking en het kopen van cadeautjes voor je eventuele getuige. En een handige tip: loop je schoenen alvast in voor de grote dag. Voorkomt een hoop pijn en ellende!

Checklist bruiloft: De grote dag

Woohoo! De langverwachte dag is dan eindelijk aangebroken, want vandaag stappen jij en je lief in het huwelijksbootje. Dit is ook het moment dat je de checklist eindelijk kun laten varen, want het enige dat je nu nog hoeft te doen is genieten!  

Checklist bruiloft: Achteraf

Is de bruiloft voorbij? Dan hoef je alleen de trouwkleding nog te laten stomen. En natuurlijk bijkomen van de kater. En ze leefden nog lang en...

Beeld: iStock