Het Rooskleurige leven: Ik ben écht niet shopverslaafd!

Lifestyle door Roos

Maandelijks schrijft redacteur Roos (25) over herkenbare en ongemakkelijke situaties in het dagelijks leven. Kortom, het Rooskleurige leven. Met deze keer: Ik ben écht niet shopverslaafd!

Ooit een roker ten einde raad horen uitroepen ‘jezus, wat ben ik verslaafd!’ Nee hè? Vaak heeft het meer weg van ‘verslaafd? Neejoh, ik kan toch stoppen wanneer ik wil’, maar als puntje bij paaltje komt.. We weten allemaal hoe dat gaat. Maar geloof me, het zijn niet alleen de rokers die dat zeggen. Zo gaat het namelijk met elke verslaving. 

Zomerjurkjes in hartje winter

In eerste instantie zou ik dan ook stug ontkennen dat ik shopverslaafd ben. Anderzijds kan ik rustig het ene moment beslissen dat het klaar moet zijn met mijn koopgedrag. Nog geen twee minuten later heb ik drie zomerjurkjes in mijn winkelmandje bij een onbekende webshop waar ik in de donkere krochten van Instagram verdwaald ben geraakt. In hartje winter! Zelden tot nooit spreekt een engeltje op mijn schouder me een hartig woordje toe: ‘Serieus? Nóg meer jurkjes die je nooit draagt?!’. Veel vaker klinkt het duiveltje op mijn andere schouder namelijk: ‘Ga ervoor, kleren maken de vrouw!' Dat waardeloze engeltje zit waarschijnlijk door webshops te scrollen wanneer ik d’r nodig heb.

Sorry spaarrekening

Wie denkt dat alleen modetuthola’s en fashionista’s shopverslaafd raken heeft het overigens goed mis. Ook gewone zielen zoals jij en ik vallen er nietsvermoedend aan ten prooi. Als mensen je vragen of je nu wéér nieuwe schoenen hebt, wordt het tijd om je achter je oren te krabben. En als ze je vragen waar je in godsnaam al dat geld vandaan haalt al helemaal. Ik zie mijn spaarrekening steeds verder weg geknabbeld worden. Zoals de muizen bij mij thuis (ja, die heb ik) iedere broodvoorraad strijdlustig te lijf gaan. Diezelfde spaarrekening is overigens bedoeld om de wereld te gaan ontdekken. Sorry Australië, even op je beurt wachten.

Effe tussendoor

Ik zal er dan ook geen geheim van maken dat ik tijdens het schrijven van deze column een nieuwe bikini heb besteld. Jep, gewoon effe tussendoor. Je kunt er immers niet vroeg genoeg bij zijn. Maar of ik verslaafd ben? Welnee, ik wil er toch leuk uit zien op het strand? Bovendien is een (leuke!) bikini absoluut noodzakelijk in je zomergarderobe. En een kek jurkje erbij is ook zeker geen overbodige luxe. Maar verslaafd? Welnee. Kledingstop? Zou ik zo kunnen, mocht ik dat willen. Woops, busted. Misschien toch eens met die rokers gaan babbelen.

Lees ook mijn eerdere column van Het Rooskleurige Leven: De blootloper