Het Rooskleurige leven: De blootloper 

Lifestyle door Roos

Maandelijks schrijft redacteur Roos (25) over herkenbare en ongemakkelijke situaties in het dagelijks leven. Kortom, het Rooskleurige leven. Met deze week: De blootloper.

Ik zal het nooit vergeten. Ik was als slungelige puber met mierentietjes en een overdosis aan verveeldheid met mijn ouders op de welbekende kampeervakantie richting het zuiden. Nietsvermoedend tuften we in de Renault Espace richting het strand, toen mijn ergste nachtmerrie werkelijkheid werd: EEN NAAKTSTRAND!

Mijn ouders bevrijdden zich zonder gene uit hun kleding en voelden zich blijkbaar als een vis in het water tussen alle stuiterende kwarktassen en bungelende ledematen. En ik bleef achter met een paniekaanval. Wanhopig vestigde ik mijn ogen op een leeg stukje zand en heb ze de hele dag niet meer verplaatst. 

Van die preutse puber van ruim tien jaar geleden is nu verbazingwekkend weinig meer over. Sterker nog, ik denk dat er gaandeweg richting mijn twintigste een fanatieke nudist in mij is ontwaakt die de preutse puber tussen beide blote borsten heeft verstikt. 

Ja, echt. Mijn overburen zouden toeslag moeten betalen voor de gratis showtjes die ik regelmatig weggeef. Naakt ronddartelen is dagelijkse kost. Nu zul je misschien denken ‘ja dag, dat is toch heel anders dan een naaktstrand?’ Niet echt eigenlijk, als je je bedenkt dat ik drie hoog achter in Amsterdam woon. Daar staan de huizen zo dicht op elkaar dat mijn overbuurman kan zien welk boek ik op mijn nachtkastje heb liggen. 

Klinkt als een horrorscenario? Dan heb je mijn vorige huis nog niet gezien. Ik woonde destijds in een winkelstraat en kwam mijn overbuurman eens tegen op een feestje. Mij was het overigens totaal onbekend wie er tegenover me woonde, maar onbewust bleek ik de beste man al flink wat avonden vermaakt te hebben met mijn blootloperijen. ‘Jij neemt het niet zo nauw met gordijnen he?’, merkte hij droogjes op. En lekker in je vel of niet, dan staat het schaamrood wel even op je kaken hoor. 

Wat ik wil zeggen met dit verhaal? Niets eigenlijk. Behalve dat ik nu al medelijden heb met mijn toekomstige puberdochter als we op vakantie gaan.

Lees ook: Naked Attraction: Bij deze datingshow is iedereen naakt