Mama / Kinderen
Kinderen

Wish Maps: Help zieke kinderen in jouw buurt

Reageer 0

Word je tegenwoordig ook zo overweldigd door alle goede doelen in de wereld en zie je door de bomen het bos niet meer? Je bent niet de enige. Precies daarom lanceert Make-a-Wish Nederland de Wish Maps. Een kaart waarop je precies kunt zien welke kinderen in jouw buurt wel wat hulp kunnen gebruiken. Zo raken donateurs nauw betrokken, want wenskinderen zijn dichterbij dan je denkt.

Lees ook: Ouders krijgen bizarre schoolfoto-tips mee en Twitter gaat los

Simpel in gebruik

De Wish Maps werkt heel simpel. Op de plattegrond, ofwel de Wish Map, kun je precies zien welke kinderen je in jouw omgeving kunt helpen. Je ziet direct wat hun grootste wens is en om daaraan bij te dragen kun je kiezen om te doneren of vrijwilliger te worden. 

Volgens directeur Hanneke Verburg is het initiatief voor de Wish Maps ontstaan omdat donateurs tegenwoordig overweldigd raken door alle brandhaarden in de wereld. “Er doen zoveel goede doelen een beroep op je. Maak dan maar eens een weloverwogen keuze die bij jou past.”

Sociale betrokkenheid

Tegelijkertijd merken ze dat de sociale betrokkenheid in de buurt wél heel groot is. Een uitgelezen kans om op in te spelen met Wish Maps, vindt ze: “We hebben een systeem ontwikkelt waarmee je kinderen in jouw omgeving kunt helpen. Een kleine bijdrage maakt al een wereld van verschil, maar mensen kunnen zich ook aanmelden als vrijwilliger”, aldus Verburg. De Wish Maps tonen niet alleen de wensen die nog vervuld moeten worden, maar ook wensen die recent vervuld zijn. 

Klik hier om naar de website van Wish Maps te gaan.

Lees ook: Moet je zien: hilarische bloopers De Luizenmoeder

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen