Help, doorkomende tandjes bij mijn kleine!

Kinderen door Marie
Ik keek er een beetje tegenop: het moment dat de tandjes van mijn kleine dochter door zouden komen. Ze was al niet zo'n goede slaper namelijk. En daardoor mijn man en ik dus ook niet.
 
Begrijp me niet verkeerd: mijn dochter is een vrolijke dame. Misschien wel iets té vrolijk, 's nachts wil ze namelijk soms maar niet slapen. Gelukkig haalt ze dit dan regelmatig overdag in, maar ik niet. Ik kan moeilijk tegen mijn baas zeggen dat ik even een tukkie op m'n toetsenbord ga doen. Al probeer ik dat soms stiekem, aangezien ik lekker op kantoor in een hoek zit, maar tot nu toe verloopt dat nog met weinig succes aangezien collega E. om de paar minuten in mijn oor begint te tetteren over facturen, declaraties en het laatste showbizznieuws.

Tandjes
Maar goed, na ongeveer zes maanden was het zover: de eerste tandjes kwamen door bij mijn dochter. Zoals ik op miraculeuze wijze al had voorspeld - ik weet niet hoe ik het doe, zal wel iets met een moederinstinct te maken hebben - merkte ik het direct aan haar. Ze wilde ineens overal in bijten - zowel in speelgoed als in mijn vingers - en werd best wel hangerig en zeurderig. Ook sliep ze slecht en had ze rood tandvlees. Kortom: zij had écht veel last, wat ik als moeder ook best wel moeilijk vond om te zien. Je wilt natuurlijk dat jouw kind zich goed voelt en blij is. Als zij blij is, ben ik het ook. Maarja, wat kun je eraan doen? Ik kon moeilijk haar tanden terug gaan drukken in haar tandvlees.

Oplossing

Maar goed, ik vertelde dit verhaal aan een goede vriendin van mij die al twee kinderen heeft. Ze vertelde dat er wel degelijk wat aan te doen is, althans aan de pijn die ermee gepaard gaat bij je kind. Daarom heb ik op haar advies de Chamodent druppels van VSM Kind gekocht. Ze vertelde namelijk dat het een natuurlijk product is en veilig voor baby's.

Ik merkte na een paar dagen inderdaad verschil. Begrijp me niet verkeerd: verwacht geen wondermiddel waarbij je kind van de ene op de andere dag weer vrolijk ronddartelt. Maar ik merkte aan haar dat de pijn wat werd verzacht. Gedurende de week werd ze weer wat meer zichzelf. De vrolijke dame die ik gewend was. (Die mischien ook niet 's nachts sliep, maar omdat ze niet wílde slapen, in plaats van dat ze niet kón slapen door de pijn.)


Vraag advies
Moraal van dit verhaal: schroom niet om advies te vragen aan medemoeders. Je bent geen slechte moeder als je zelf geen instant oplossing weet. Het kan nooit kwaad!