Kijkers vol bewondering voor stel bij wie alles tegenzit in 'Opdienen of Afserveren'

Media door Laura

In 'Opdienen of Afserveren' krijg je een kijkje in de keuken bij mensen die een horecazaak gaan beginnen. Gisteren waren het de Limburgse Roger en Janine die hun droom probeerden te verwezenlijken, maar ze krijgen al gauw de ene na de andere tegenslagen te verwerken. 

opdienen of afserveren

Lees ook: YES! Dit wordt de nieuwe Wie is de Mol?-presentator

Slecht onderhoud

Het Limburgse stel heeft een oude watermolen uit 1881 en een aantal bijgebouwen gekocht voor hun grote project. Er moet een brasserie en bed & breakfast komen, maar zij ook een woonhuis voor de twee. Een prachtig, maar heel ambitieus plan want de onderhoud van de gebouwen blijkt bar slecht te zijn. De daken zitten vol asbest, de betonvloeren zijn rot en er wordt houtworm en boktor gevonden in de oude gebouwen.

De ellende stopt daar niet. Terwijl ze nog middenin de verbouwing zitten, krijgen ze plotseling heel slecht nieuws. Janine voelde een knobbeltje in haar borst en volgens artsen gaat het om onrustige cellen. Het vreselijke nieuws slaat er keihard in en brengt alles weer in perspectief. "Wat maken die stomme kozijnen uit", zegt Roger lachend door de tranen heen.

Hoewel Roger en Janine enorme pech hebben, blijven ze bewonderingswaardig positief. Twitterende kijkers spreken ook vol lof over het optimisme en doorzettingsvermogen van het stel.

 

Bekijk de aflevering hier terug:

Lees ook: Kijkers fan van 'geduldige' Roos Schlikker in Vier Handen op Een Buik

Beeld: RTL