Beau van Erven Dorens en Cornald Maas vliegen elkaar in de haren op Twitter

Celebs door Laura

Het nieuwe album van Jamai is deze week uitgekomen en doet gelijk stof opwaaien. De zanger, die vijftien jaar geleden al uit de kast kwam, zingt in zijn nummers niet over 'hij' of 'hem', omdat hij naar eigen zeggen niemand wil buitensluiten. En daar maakt de LHBT-gemeenschap zich kwaad om. 

beau van erven dorens

Lees ook: Je gelooft nooit wat de favoriete serie van Prins Harry en Meghan is

Moraalpolitie

Ook presentator Beau van Erven Dorens en Songfestivalkenner Cornald Maas mengen zich in de discussie. De twee snauwen elkaar flink af op Twitter. Het begon met Cornald die zich uitte zich over de commotie rondom de songteksten van Jamai. "Juist die ‘grote groep conservatieve oudere luisteraars’ zou je moeten meenemen in je verhaal. Ook uit respect voor degenen die ooit -in lastiger tijden- het pad plaveiden. En omdat vooroordelen anders opnieuw leven worden ingeblazen", stuurde hij in een openbare Tweet naar Jamai. Vervolgens reageert hij op een uitspraak van Beau dat anderen voor "moraalpolitie" spelen. Cornald noemt dat onterecht, een geval van "gotspe" en noemt zijn media-collega niet goed geïnformeerd.

Verdediger Job G.

RTL Boulevard-presentator Beau is niet onder de indruk van de beschuldigende tweets van Cornald. "Zo’n Cornald Maas, die jongensvernietiger Job G. verdedigt en intussen Jamai vertelt hoe hij gays moet emanciperen. Dát is een gotspe." schrijft hij in een tweet. Cornald reageert vervolgens dat hij "kletspraat" uitkraamt en dat Beau zich maar moet "gedragen".

Hmmm... wij hebben zo'n vermoeden dat Cornald een tijdje niet bij RTL Boulevard zal verschijnen.

Lees ook: Foto: Carice van Houten voor het eerst op de rode loper met vriend Guy Pearce

Beeld: Brunopress