Op rondreis door Amerika: waar moet ik aan denken?

Reizen door Redactie Ze.nl

Amerika heeft meer te bieden dan de toeristentrekker The Big Apple. Denk aan The Grand Canyon, Los Angeles, San Francisco en Las Vegas. Alleen met een rondreis kun je zeggen dat je Amerika écht hebt gezien. Wij zochten voor je uit waar je aan moet denken als je gaat rondreizen door de Verenigde Staten, zodat jij zonder zorgen kunt genieten.

Lees ook: Bali wel gezien? Deze eilanden zijn net zo mooi en minder toeristisch

De beste periode

Liever morgen vertrekken of over een halfjaar pas? Pak liever nu koffers, gooi al je spullen erin en boeken maar! De temperaturen zijn momenteel namelijk prima te doen (gemiddeld 20 graden, kom maar door) en rond deze tijd zijn er weinig toeristen. Een echte win-win situatie.

via GIPHY

Planning

Dit is misschien wel het leukste wat je kunt doen voor je het vliegtuig instapt: je route plannen. Als je een mooie tocht door de VS wilt maken is het belangrijk dat je van te voren uitstippelt waar je heen wilt. Zo voorkom je dat je achteraf plekjes hebt overgeslagen die je eigenlijk niet wilde missen. Ook is het een must om te bepalen welke delen van Amerika je wilt verkennen. Kies je voor de west- of oostkust of wil je zo veel mogelijk van het land zien? It’s up to you!

Visum of ESTA

Met een Electronic System for Travel Authorization (ESTA) mag je maximaal 90 dagen in Amerika verblijven. Met een visum mag je veel langer blijven, het is dus belangrijk dat je weet hoeveel tijd je gaat rondtoeren. Let wel op, een visum ligt niet binnen no time op je deurmat.

Reisverzekering

Als je aan zo’n mooie trip begint, hoop je geen nare dingen mee te maken. Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje. Een ziekenhuisopname is in de Verenigde Staten duurder dan in Nederland. Daarom is het verstandig om uit te dokteren (haha) of je zorgverzekering de kosten wel vergoedt.

Vervoer

Het meest populaire vervoer voor een rondreis door Amerika is een auto of camper. Het is verstandig om deze vooraf te reserveren. Zo bespaar je veel geld en daar worden zowel jij als je portemonnee blij van.

Geldzaken

In Amerika betaal je natuurlijk met dollars. Momenteel is een euro gelijk aan $1,23. Ook de fooien liggen iets hoger dan in Nederland. Als je goede service hebt gehad, betaal je gemiddeld 15% over het totaalbedrag. En anders heb je altijd de Mac nog...

via GIPHY

Lees ook: Ga je binnenkort op vakantie? Hier vind je de leukste tips van de locals