Ga je binnenkort op vakantie? Hier vind je de leukste tips van de locals

Reizen door Laura

Ga je naar Parijs dan bezoek je de Eiffeltoren en het Louvre, ga je naar Rome dan breng je een bezoekje aan het Colloseum en Trevi fontein en in Londen ga je langs de Big Ben en de Tower Bridge. Zo heeft elk land en elke stad zijn eigen toeristische plekjes. Maar het allerleukste om te doen als je op reis bent, is om de plekken te bezoeken waar de lokale bevolking heen gaat. Wanneer je tips krijgt van locals ontdek je allerlei unieke en bijzondere plekken waar het niet zwart ziet van de andere toeristen. Maar ja, het zou wel fijner zijn om van tevoren te weten wat die bijzondere hotspots dan zijn. En daar is nu oplossing voor.

De beste tips van de locals

TravelBird lanceert 'Reis als een local' met allerlei insidertips van enthousiaste locals. De zogeheten ambassadeurs komen van over de hele wereld en geven hun beste tips die de meeste mensen nog niet kennen.

De ambasseurs zijn lokale experts van hun eigen land. Ze weten precies te vertellen welke streken, steden of dorpjes en hun bezieningswaardigheden de must sees zijn. En ze gaan verder dan de voorspelbare toeristische hotspots waar iedereen toch al op af komt.

Originele hotspots

De tientallen insiders vertellen je wat je moet doen als je slechts 48 uur in hun land zou kunnen doorbrengen. Wat moet je nu écht zien en waar kun je de allerlekkerste lokale kost eten? Ze vertellen het allemaal!

Historie in Italië

Wil je bijvoorbeeld naar Italië, maar zoek je naar een bijzondere plek die nét wat origineler dan Rome is? "In de buurt van Rome: bezoek het kleine dorpje Tolfa, op de top van een heuvel, 45 minuten van Rome vandaan", adviseert de ambassadeur van Italië "Het dorpje is sinds 20 jaar een prestigieus Noors-Italiaans cultureel instituut en is daarom een trekpleister voor culturele, literaire en wetenschappelijke uitwisselingen tussen Zuid- en Noord-Europa. Het Archeologisch Museum met Etruskische vondsten is ook een bezoekje waard."

travelbird

Waanzinnige natuur in Noorwegen

Niet alleen zonaanbidders kunnen terecht voor goede reistips. Ook natuurliefhebbers kunnen inspiratie opdoen. Zo vertelt de ambassadeur van Noorwegen over zijn must sees: "Bezoek in “Oslo (het Operahuis, het Munchmuseum, het Vigeland Park en het Frammuseum). Er zijn weinig plekken waar je beter een drankje langs het fjord kunt drinken dan bij het Operahuis. De architectuur is schitterend en het is erg leuk voor kinderen om over het dak te rennen. Bij het dichtbijgelegen Sørenga kun je zwemmen in een prachtige stedelijke oase en het Astrup Fearnley museum is ook zeker een bezoek waard. Neem vervolgens de trein naar Bergen en loop vanaf de charmante visserswerf naar Fløyen. Het is een fantastische, idyllische route door een prachtige, historische woonwijk. En uiteindelijk kun je genieten van een adembenemend uitzicht over Bergen, het fjord en de bergen. Mocht je de voorkeur hebben, dan kun je ook de kabelbaan omhoog nemen en de route naar beneden lopen, wat even mooi is."

Lees alle aanbevelingen van de ambassadeurs op TravelBird.

travelbird

Lees ook: Dit is waarom je een keer alleen op reis moet zijn geweest