Zo ziet de acteur achter de amfibieman van The Shape of Water eruit

Celebs door Laura

De grote winnaar tijdens de Oscars-uitreiking was The Shape of Water. De film van Guillermo Del Toro sleept dertien nominates binnen en mocht aan het einde van de avond vier gouden beeldjes mee naar huis nemen. En gelijk terecht! Als je 'm al hebt gezien (zo niet: doen!), dan heb je vast met verbazing en bewondering gekeken naar de amfibieman. Wij waren ook heel benieuwd welke acteur ín dat glipperige pak zat verscholen en zochten het voor je uit.

the shape of water

Lees ook: Kijkers genieten van horeca-leken die een lunchroom openen in 'Opdienen of Afserveren'

Onzichtbare acteur

Doug Jones heeft al in 150 films en series gespeeld, waaronder enkele die je vast en zeker hebt gezien. Bijvoorbeeld Hellboy, Fantastic Four, Batman Returns en Men in Black. Hij is letterlijk de beroemdste acteur die je nog nooit hebt gezien. Hij is nagenoeg nooit zichtbaar in de films en series waarin hij speelt. Net als in The Shape of Water draagt hij vaak een kostuum van top tot teen waardoor zijn eigen uiterlijk een mysterie blijft... 

Unieke skills

Waarom wordt Doug zo vaak gekozen om zulke rollen te spelen? "Wie een vreemd wezen speelt, moet beschikken over een bizarre combinatie van vaardigheden", vertelt regisseur Del Toro. "De acteur moet zich kunnen uitdrukken door de lagen van latex en siliconen heen. Het is een heel zeldzame discipline en er zijn heel, heel weinig acteurs die dat kunnen. Doug is de enige die ik met zulke rollen vertrouw."

Bekijk de trailer van The Shape of Water:

Beeld: YouTube

Lees ook: Iedereen heeft het over de hysterische speech van deze Oscarwinnares