'Tortilla's maken' - Ze's sekswoordenboek

Liefde door Laura

In de wondere wereld van de erotiek schiet er elke week wel een nieuw seksbegrip uit de grond. Meepraten over wat hot & happening is tussen de lakens? Houd elke donderdagavond onze rubriek Ze's sekswoordenboek in de gaten. Wij zoeken in alle hoeken van het internet naar de nieuwste en meest opmerkelijke termen op het gebied van seks. Wie weet steek je er nog wat van op! Eerder schreven we over onder andere coming inomorashi en snaking. Deze week hebben we het over de term 'torilla's maken'.

tortilla's maken

Lees ook: Dit zijn de beste seksstandjes voor een orgasme

Tortilla's maken

We zijn er 99,99 procent zeker van dat je al bekend met de betekenis van het woord, maar dat je dit synoniem nog niet eerder had gehoord. Tortilla's maken is namelijk een ander woord voor 'scharen'. Juist, wanneer twee vrouwen hun benen spreiden en hun private parts tegen elkaar aanwrijven. De kunst is dan om elkaar klaar te laten komen.

Meer synoniemen

De term tortilla's maken als synoniem voor scharen komt uit Latijns-Amerika. Andere benamingen voor scharen zijn: tribadisme, tribbing, Scissor Sisters, bumpen, bumpende donuts en in China wordt het 'schoonmakende spiegels' genoemd.

Taboe

Feitje: het woord 'tribadisme' stond in de eerste helft van de twintigste eeuw gelijk aan 'lesbisch zijn', vooral in Franse taalgebieden. Destijds was homoseksualiteit zoals je weet omstreden. 

Fun fact: bonobo-vrouwtjes zou in het wild ook wel eens doen aan deze seksuele handeling. Deze soort aapjes staan enorm bekend ook te seksen voor genot, niet alleen voor voortplanting.

Lees ook: Dit vinden mannen écht van aftrekken - VRIJ-dag