Yay of nay? Dit was fashion in het jaar dat jij geboren werd

Mode & trends door Michelle Habets

Fashionliefhebbers weten als geen ander hoe veranderlijk modetrends zijn. Op sommige trends kijk je vol ongeloof terug hoe we dat ooit konden dragen?! Maar wat was nou écht hip in jouw geboortejaar? Hieronder vind je alle trends die het afgelopen decennia helemaal in waren.

Jaren 60: Kleur en print

De jaren 60 stonden vooral in het teken van felle kleuren. Er werd veel geëxperimenteerd met verschillende printjes en kleuren. Vrouwen droegen vooral jurken en korte rokjes. In 1968 kwamen de welbekende hippies in beeld. Zowel mannen als vrouwen lieten hun haar groeien en de bloemenprintjes kwamen ook om de hoek kijken. Ook de wijde broeken en sandalen waren toen een echte trend.

Lees ook: Deze foute jaren 60-schoenen zijn de nieuwe trend - Fashion Friday

Jaren 70: Flowerpower

De flowerpower uit de sixties komt ook voor in de seventies. Maar de hippiestijl is niet de enige kledingtrend die in de jaren 70 bestond. De disco- en punkkleding is ontstaan. Van glitter en glamour tot de zwarte en leren jassen: de seventies had het allemaal.

Jaren 80: Zwart, zwarter, zwartst

We nemen voor een groot deel afscheid van de hippie- en discotrend. In de eighties wordt er namelijk plaats gemaakt voor de gothic kledingstijl. Als je Dr. Martens combineerde met zwarte kleding was je helemaal on trend. En door de komst van MTV ging er voor veel jongeren een wereld open. Madonna was hét stijlicon voor deze generatie en veel meiden deden haar (te) gekke looks na.

Lees ook: Draag je het liefst altijd zwart? Dat zegt dít over jouw persoonlijkheid

Jaren 90: It’s Britney Bitch

Zilveren rokjes, heuptasjes, tuinbroeken, gekleurd bont en naveltruitjes: dit zijn echte nineties trends. De Spice Girls en Britney Spears waren dé stijliconen in deze tijd. Vooral de minirokjestrend hebben we te danken aan deze powervrouwen.

 

Spice Girls in London, July 1996

A post shared by nineties anxiety (@90sanxiety) on

Jaren 00: Retro brillen en hoepeloorbellen

In de zero's waren retro pilotenbrillen en hoepeloorbellen helemaal hip. Men liep veel in hemdjes met spagetthi-bandjes en skinny jeans. In deze periode wilde iedereen er vooral uitzien als de bekende pop-sterren zoals Destiny's Child en Mariah Carey. Ook Rachel Green uit Friends bleef altijd favoriet als stijlicoon.

 

Destiny's child #destinyschild #00s #fashion #2000s #2000sfashion

A post shared by '00s Fashion (@00sfashion) on

Lees ook: 12 x de leukste manieren om sneakers te combineren - Fashion Friday

Beeld: GettyImages