Zo maak jij je huis voorjaarsproof met de woontrends van 2018

Wonen door Commerciële Redactie Ze.nl

De donkere dagen komen eindelijk ten einde en je wordt ’s ochtends steeds vaker gewekt van fluitende vogeltjes en een lichtstraal die door je gordijnen spiekt. Heerlijk, de lente komt eraan. Na de feestdagen lijkt het huis maar kaal zo zonder kerstboom en feestverlichting. Kortom, het is de hoogste tijd om je huis voorjaarsproof te maken met een aantal woontrends van 2018.

1. Color Blocking

Als het op kleuren aankomt gaan we veel verschillende dingen zien. Het zachte poederroze en donkergroen van vorig jaar zal in ieder geval plaats gaan maken voor veel kleuruitspattingen. Roze, oranje, rood, geel, echte voorjaarskleuren waarmee je het zonnetje in huis haalt. Je kunt direct voor een gele bank gaan, maar als je dit iets te heftig vindt kun je ook losgaan met accessoires. Color Block er dus lekker op los met kussentjes, vloerkleden en decoratie. Een gaaf merk met een bonte kleurenverzameling om inspiratie mee op te doen is het Zwitserse designlabel Vitra

    

Lees ook: Dit wil je zien: deze architect maakt bewust onhandige dingen

2. Natuurlijke materialen

Wat we ook veel zullen zien komend seizoen zijn natuurlijke materialen zoals hout, marmer en veel planten. In een mix van modern en vintage kun je deze verschillende materialen geweldig met elkaar combineren in een rustige en harmonieuze stijl. Het is ideaal om natuurlijke materialen als basis te gebruiken en je interieur op te leuken met andere trends zoals de Color Block-trend hierboven. Het Deense designmerk Hay is een mooi voorbeeld waar minimalistisch design en natuurlijke materialen prachtig samenkomt.

  

3. Lentekriebels

Tot slot haal je de lentekriebels natuurlijk niet beter in huis dan met een stel mooie planten. In het voorjaar staat alles in bloei, dus waarom niet jouw woonkamer ook? Het Deense designmerk Ferm Living heeft talloos veel mooie vazen en plantenbakken waarmee je je planten een mooi plekje kunt geven. Hang je ze op voor het raam, of zet je een mooie pot in de vensterbank? Dit merk heeft ook plantenbakken op verschillende hoogtes waarmee je eindeloos kunt variëren.

  

Wat is jouw favo-trend?

Het leukste aan alle trends is dat ze prima met elkaar te combineren zijn. Bijvoorbeeld een neutrale stoel met houten poten en een vrolijk kussentje. Hang er een leuk plantje naast en klaar is kees! Welke trend is jouw favoriet om je huis voorjaarsproof mee te maken?

Lees ook: FUN-da: Van dit excentrieke grachtenpand van 2,3 miljoen ga je spontaan hallucineren