Dit is waarom je juist géén bloemen moet geven op Valentijnsdag

Wonen door Commerciële Redactie Ze.nl

Ben jij iemand die op veertien februari helemaal overstroomt van liefde en smacht naar liefdesbrieven en bossen rozen van geheime aanbidders? Dan ben je een uitzondering op de regel, want 63 procent van de Nederlanders viert helemaal geen Valentijnsdag. Ook geen bloemen? Nee, ook geen bloemen. En dit is waarom.

Commercieel gedoe

Als het op Valentijnsdag aankomt zijn er grofweg twee kampen te onderscheiden. De een ziet het als een uitgelezen kans om de liefde te vieren met een doos bonbons, een liefdesbrief of een bos bloemen. Veel meer anderen vinden het maar commercieel gedoe en weigeren eraan mee te werken. 

Hoewel het vieren van de liefde an sich wat ons betreft helemaal niet zo’n slecht plan is, vinden we het wél een kwalijke zaak als daardoor de rest van het jaar géén liefde meer gevierd wordt. Waar de feestdag ooit begon als een dag waarop je je geliefde een extra gebaar van waardering, wordt het tegenwoordig massaal uitgemolken en voor commerciële doeleinden gebruikt. En dat is precies wat veel mensen dwars zit: ze vinden Valentijnsdag simpelweg te commercieel geworden. 

Volg je hart, niet de kalender

Dus of je nu een romanticus pur sang bent of jezelf schaart onder de haters, één ding staat buiten kijf: it’s ok to hate Valentine’s day. Waarom zou je de overige dagen van het jaar niet gewoon je liefde betuigen? Dit is precies wat de website Mooiwatbloemendoen.nl voor ogen had toen ze hun #♥365 campagne lanceerden. Hiermee willen ze mensen aan hun verstand te peuteren dat je je naasten het hele jaar kunt verrassen met een bosje bloemen. En dat kunnen wij alleen maar aanmoedigen! Onder het mom van ‘volg je hart, niet de kalender’, heb je wel 365 dagen per jaar om romantisch te zijn.