Kijkers in tranen vanwege Juf Ank in Luizenmoeder

Media door Laura

Het mag je niet ontgaan zijn: de Luizenmoeder is een ongekend succes. Gisteren hadden ze een kijkcijferrecord van 3,5 miljoen te pakken. Hoewel de sfeer van de NPO3-serie vaak luchtig, herkenbaar en humoristisch is, raakte een scène met de beruchte juf Ank gisteren de gevoelige snaar bij de kijkers.

juf ank luizenmoeder

Lees ook: Fantastisch! 'Hallo allemaal'-lied van Juf Ank uit De Luizenmoeder staat op YouTube

Tienminuten-gesprekjes

Waar de juf normaal gesproken op de zenuwen van de ouders en de collega's werkt, zagen we gisteren de gevoelige kant van Ank. De vierde aflevering draaide om de tienminuten-gesprekken op de basisschool De Klimop. Juf Ank was natuurlijk immens goed voorbereid, zoals je ziet in het fragment hieronder. De kookwekker ging aan, want tja "ze moet zich strak aan de tijden houden." 

Van bitch naar heldin

Maar haar gewoonlijk zo stricte houding tegenover de ouders sloeg om naar hartverwarmend. Ze ging van 'bitch naar heldin in een vijf minuten" toen ze het opnam voor moeder Hannah tijdens het gesprekje met haar ex-man en zijn nieuwe vriendin. Bij veel kijkers vloeide de tranen is aan reacties op Twitter te lezen.

Op Twitter wordt er vol lof gesproken over de acteerkunsten van Ilse Warringa, die de rol van Juf Ank vertolkt. "Ademloos gekeken naar de kwetsbare kant van Juf Ank. Kolere wat goed. En subtiel niet OTT. De stembreuk in 'Hallo allemaal!' De ogen! Ilse Warringa is echt de beste actrice van Nederland."

 

Bekijk het fragment hier vanaf 18:12.

En het leverde ook dit mooie gifje op:

Lees ook: Net binnen: Kylie Jenner is bevallen van baby