Beauty / Lichaam
Lichaam

Say what? Zonnebaden blijkt goed voor de lijn

Reageer 0

We weten het allemaal: met een lekker bruin kleurtje lijk je slanker. Maar nu blijkt dat je niet alleen slanker lijkt, maar ook echt slanker wórdt! Nee, dit hebben we niet verZONnen (ha ha), het is echt waar! Onderzoek heeft aangetoond dat zonnen goed is voor de lijn. Huh, hoe zit dat dan? Nou zo. 

 

Veel zon = minder vet

Onderzoekers aan de Alberta Universiteit in Canada onderzochten de invloed van zonlicht op vetopslag en vonden dat je cellen in het zonlicht minder vet opnemen en ook sneller oplossen. Dat zou betekenen dat je afvalt van in de zon liggen. “Onder invloed van zonlicht willen je vetcellen niet meer zoveel vet opslaan”, volgens Peter Light, professor Farmacologie aan de Universiteit van Alberta. 

Weinig zon = meer vet

Andersom geldt dus hetzelfde: te weinig zon kan leiden tot extra vetopslag. Maar wat is te weinig? Dat moet nog verder onderzocht worden. Voor nu weten we in ieder geval dat zon goed is voor de lijn! Aan de andere kant moet je ook weer oppassen, want veel zonnebaden is ook weer schadelijk voor de huid en vergroot de kans op huidkanker. Zucht, waar doen we tegenwoordig nog goed aan? 

Lees ook: Temptation Island: Het spel is begonnen.. En hoe!

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen