Peter van der Vorst is laaiend om 'pijnlijke en respectloze' column Youp van 't Hek

Celebs door Laura

De woorden pisnicht en flikker zijn "geen scheldwoorden, maar gewoon Amsterdams", schreef Youp van 't Hek in zijn column Duidelijke taal in de VPRO-gids. Het was een reactie op de ophef die een tijdje geleden ontstond nadat Youp de vermeende verkrachter van Jelle Brandt Corstius een 'enge pisnicht' noemde in zijn column. Peter van der Vorst is woest en noemt de reactie pijnlijk en respectloos.

Gewoon Amsterdams

"Ik kreeg boze brieven van allerlei deugende fatsoensrakkers dat dit echt niet kon en er verscheen in een of ander obscuur omroepblaadje ook nog een boze column van een meneer. Hij meende dat pisnicht een homofoob scheldwoord is", schrijft Youp. Hij vond het wel lollig dat er zoveel mensen vielen over zijn woordkeuze. "Ik had de pisnicht ook poot of flikker kunnen noemen. Dat is geen scheldwoord, maar gewoon Amsterdams. Ik ben door een in hartje Mokum geboren en getogen vader grootgebracht en hij heeft mij die woorden geleerd. Woorden die ik absoluut niet af wil leren."

Peter van der Vorst noemde de woorden van Youp pijnlijk en respectloos, ook naar andere Amsterdammers. Op Twitter krijgt hij veel bijval.

Lees ook: Je kunt nu trouwen 'met' Jan Versteegh

Maar er zijn ook veel mensen voor Team Youp. "Voor het eerst schrijft die linkslullende, rechtsvullende grachtengordel pisvlek eens een normaal stukkie," schrijft iemand.

 

Lees ook: 'Christian Grey' onthult gênant feitje over opnames Fifty Shades Freed