Dit is wat je krijgt als je een Oscar wint

Celebs door Miranda

Het moge wel duidelijk zijn dat in de filmindustrie het winnen van een Oscar een life goal is. Ieder jaar is het weer een zenuwslopend gebeuren en staan de sterren te trappelen om hun naam uit het kleine envelopje tevoorschijn te zien worden getoverd. Maar wat win je precies naast de titel ‘Oscarwinnaar’? Toch handig om te weten: want wie weet slepen we hem nog een keertje binnen..

Goodiebag

Naast de 'eer' om genomineerd te worden ontvangen alle genomineerden een goodiebag. En dat is er niet zomaar eentje met wat spulletjes. Nee, de waarde van de goodiebag in 2016 was omgerekend ongeveer 185.000 euro. Say what?! Niet verkeerd, inderdaad. Maar deze ‘goodiebag’ is nog niet alles…

De Oscar Statuette

Winnaars mogen naast de goodiebag natuurlijk het welbekende gouden beeldje (de Oscar statuette) in ontvangst komen nemen op het podium. Het 24 karaats gouden en massief bronzen beeldje kan gerust een beeld genoemd worden, want het is 34 centimeter hoog en weegt wel 3,6 kilo! Een tip: mocht je deze prijs ooit bemachtigen, neem hem dan mee naar huis. Want ongelofelijk maar waar: niet elke winnaar doet dat (maar 81%). En guess what, één beeldje kan wel miljoenen dollars waard zijn.. Katsjiiiing!

 

Afijn, nu we dit weten is het toch leuk om eens stil te staan bij het feit dat Walt Disney van de 59 nominaties, 32 keer een Oscar gewonnen heeft. Leuk zakcentje voor Walt!

Lees ook: Nieuwe films voor 2018 waar iedereen het over heeft

Beeld: Brunopress