Lifestyle / Media
Media

Nieuwe films voor 2018 waar iedereen het over heeft

Het jaar kan niet zo snel mogelijk voorbij gaan voor een echte filmfanaat. Die kijken soms wel járen uit naar nieuwe films. Wij houden het even bij het komende jaar. Welke films worden de knallers van 2018? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. Haal de popcorn vast in huis, want deze nieuwe films van 2018 wil jij écht niet missen!

nieuwe films nieuwe nederlandse films

Nieuwe films uit Hollywood

Fifty Shades Freed

Ja, ja! Natuurlijk kijken we (stiekem?) altijd uit de nieuwe films uit de 50 tinten-triologie. 'Freed' is de derde en laatste film en belooft het absolute hoogtepunt van de reeks te worden. In dit deel proberen de getrouwde Ana en Christian van hun luxe leventje te genieten, maar uiteraard liggen er nieuwe bedreigingen op de loer.

14 februari in de bioscoop

The Shape of Water

Deze fantasiefilm was een van de meest besproken nieuwe films in december. Hij greep net een Golden Globe mis, maar laat dat je niet weerhouden. De film kreeg wel een beeldje voor de beste regisseur en beste soundtrack. The Shape of Water gaat over een schoonmaakster in de 60s die verliefd wordt op een visachtig schepsel dat gevangen gehouden wordt door haar baas.

15 februari in de bioscoop

Lees ook: Lekker griezelen: dit waren de beste horrorfilms van 2017

A Wrinkle in Time

Nieuwe films gebaseerd op fantasieboeken zijn (bijna) altijd een succes op het witte doek. Naar de verfilming van het boek 'A Wrinkle in Time' uit 1962 ('Een plooi in de tijd') wordt al jaren uitgekeken. Het verhaal gaat over Meg en Charles Wallis. Wanneer hun vader – een wetenschapper - op mysterieuze wijze verdwijnt, start hun avontuur door allerlei verschillende, kleurrijke planeten.

8 maart in de bioscoop

Ocean's Eight

In 2018 komen er nieuwe films uit die sequels zijn. Ocean's Eight is Ocean's Eleven, maar dan met acht vrouwen. In dit vervolg is het niet 'George Clooney', maar zijn criminele zus – Sandra Bullock – die snode plannen heeft. Samen met haar partner in crime (Cate Blanchett) probeert ze een team van vrouwen op te trommelen. Het doel? Een diamant stelen tijdens het superchique Met Gala.

21 juni in de bioscoop

The Incredibles 2

Na 13 jaar wachten is het dan zover: een vervolg van The Incredibles. De film over de familie met superkrachten belooft weer een groot succes te worden aan de eerste trailer te zien!

21 juni in de bioscoop

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

In het vervolg op Fantastic Beasts and Where to Find Them gaan Scamander en zijn vrienden op de spreekwoordelijke vuist met Grindelwald, de grote vijand van Dumbledore. Na deze film is het echt afzien voor Harry Potter-fans. Dit is voorlopig de laatste HP-film in de planning. Of zouden er toch nog meer nieuwe films over de tovernaarswereld komen...?

16 november in de bioscoop

 

Nieuwe Nederlandse films

Ook vanuit ons landje komen er ook heel veel nieuwe films uit dit jaar. Het Nederlandse filmaanbod is tegenwoordig heel divers en doet echt niet onder voor Hollywood. Wij noemen de leukste nieuwe Nederlandse films op.

Taal is zeg maar echt mijn ding

Anne heeft een passie voor taal, maar zit bij glamourblad Lady Lady niet op haar plek. Ze wilt nét haar ontslag nemen, als haar baas haar op een luxe persreis stuurt met een knappe collega.

Nu in de bioscoop

Het leven is verrukkulluk!

Veel nieuwe films uit Nederland dit jaar, zijn geïnspireerd op een boek. Bijvoorbeeld Het Leven is Vurrukkulluk van Remco Campert! De klassieker gaat over vrienden Mees en Boelie en hun nieuwe vriendin Panda. Ergens anders in de stad spelen andere liefdesverhalen zich af.

25 januari in de bioscoop

Bankier van het verzet

Nieuwe films over de Tweede Wereldoorlog zijn altijd een publiekstrekker. Bankier van het Verzet vertelt het waargebeurde verhaal van Nederlands grootste verzetsheld, gespeeld door Barry Atsma.

8 maart in de bioscoop

Dorst

In deze zwartkomische dramafilm wordt 'Simone Kleinsma' ziek. Haar dochter met wie ze een stroeve relatie heeft, komt weer bij haar wonen. Een (h)eerlijke film over het lief en leed van familie. 

15 maart in de bioscoop

Zijn er nog andere nieuwe films waar jij naar uitkijkt?

Lees ook: The Crown gezien? Dan vind je deze series en films ook leuk