Lauren Verster krijgt intieme massage in 'Lauren! Bevalt' en Twitter reageert geshockeerd

Media door Laura

Lauren Verster is zwanger van haar eerste kindje en dat brengt een hoop vragen met zich mee. In 'Lauren! Bevalt' zoekt ze naar antwoorden. En zoals je weet haalt de presentatrice haar neus niet op voor het onbekende. De rituelen die ze in de aflevering van gisteravond verkende deed bij de kijkers nogal wat stof opwaaien. Op Twitter waren veel mensen op zijn zachts gezegd niet te spreken over de alternatieve voorbereiding op haar bevalling.

lauren verster

Inwendige massage voor soepele bevalling

Eén van grootste zorgen van een zwangere vrouw is dat de bevalling pijn gaat doen. Dus wanneer Lauren hoort dat er speciale massages bestaan die dat verminderen, wil ze dat uiteraard uitproberen. Het zou het bindweefsel versoepelen waardoor een bevalling sneller en minder pijnlijk zal zijn. Dat klinkt de hoogzwangere Lauren natuurlijk als muziek in de oren en ze gaat langs bij verloskundige Daphne Bergkotte. 

Het gefriemel aan haar private parts maakt Lauren zichtbaar ongemakkelijk - en de kijker ook. “Ik durf het bijna niet hardop te zeggen, maar in mijn hoofd komen opeens alle mannen op waarmee ik een relatie heb gehad." Niks om je zorgen over te maken, volgens Daphne. "Ik zit nu bij de ingang en dat gaat vaak over mannen die je hebt toegelaten, op emotioneel vlak, maar ook op fysiek, dus seksueel, vlak."

Placenta

Lauren weet ook dat er tegenwoordig van alles te doen is om placenta's, dus gaat ze op bezoek bij placentaspecialiste Chantal Homburg. Zij vertelt dat je de moederkoek kunt opeten: in pilvorm of in een smoothie. Chantal doet het voor en hoewel ze beweert dat een verse placenta naar niks ruikt, staat de presentatrice er bijna bij te kokhalzen. 

Ook een nieuw 'ding' is de lotusbevalling. De placenta en navelstreng blijft dan aan de pasgeboren baby tot de navelstreng er vanzelf af valt. De zwangere Nienke vertelt waarom ze hiervoor kiest. "Uit respect voor de baby laat ik de eenheid – baby, vliezen, placenta – intact." Ook de placenta-rituelen vielen bij Twitterende kijkers niet in de smaak.

Bekijk Lauren! Bevalt hier terug.

Lees ook: 'Kakker' Reinier in First Dates valt niet echt in de smaak op Twitter