Hits van toen: 1988

Media door Madelon

Je kent het vast wel: je hoort een liedje van vroeger en meteen schieten je gedachten terug naar die ene vakantie, je tijd op de middelbare school of de sfeer bij je opa en oma thuis. Muziek uit je jeugd brengt zo veel herinneringen met zich mee. Hoe leuk is het om die oude deuntjes weer eens op te zetten en te genieten van die -  soms ontzettend foute, maar meestal ook superleuke - muziek van vroeger?! Daarom nemen we in deze rubriek de grootste hits van een bepaald jaartal onder de loep. Wie waren toen de hotste artiesten? Wie scoorden de grootste hits? Welk lied was destijds de ultieme zomerhit en zongen we met z’n allen mee? En... ken je ze nog? Kijk en luister mee naar de grootste hits uit het jaar 1988!

André Hazes – Wij Houden Van Oranje


1988... Dan mag de superhit Wij Houden Van Oranje van André Hazes natuurlijk niet ontbreken! Nederland won dit jaar het EK Voetbal en behaalde daarmee haar eerste en enige Europese titel. Dit lied werd dankzij deze winst natuurlijk enorm populair! Nog steeds wordt Wij Houden Van Oranje veelvuldig gezongen bij voetbalwedstrijden van het Nederlands elftal. Zeker weten een tijdloos nummer!

Eric Carmen – Hungry Eyes


Dirty Dancing
, dé hitfilm van de jaren ’80, kwam al in november 1987 uit, maar de liedjes uit de film zijn in 1988 pas in de hitlijsten terug te zien. En met veel succes! (I’ve Had) The Time Of My Life stond maar liefst negentien weken in de Top 40, waarvan negen weken op nummer één. En ken je het mooie She’s Like The Wind ook nog? Een andere megahit was Hungry Eyes, die de hitlijsten zeven weken lang mocht versieren. Bekijk de clip!

Michael Jackson – Man In The Mirror


Hoewel wij bij Ze.nl dol zijn op dit nummer, was Man In The Mirror de minst grote hit van Michael Jacksons album Bad. De single bereikte slechts de zestiende positie in de Top 40. Bijzonder: het gerucht gaat dat dit lied in slechts één nacht geschreven is! In de videoclip zien we Michael het lied niet zingen, we zien grotendeels beelden van historische gebeurtenissen. Een bijzondere clip met een bijzondere boodschap.

Toto – Stop Loving You


Toto is zonder twijfel de meest tijdloze band uit de jaren ’80. Wat dacht je van Stop Loving You? Het lied was de grootste hit van Toto’s album The Seventh One en stond veertien weken in de Top 40. Het lied bereikte de nummer twee-positie en is vandaag de dag nog steeds een lekkere meezinger! 

Gipsy Kings – Bamboleo


Een ‘oh ja!’-momentje, want dit lied ken je vast wel! Bamboleo was dé zomerhit van 1988 en de Gipsy Kings werden hiermee wereldberoemd. Nog steeds horen we dit lied veel, zeker nu de musical Zorro in de theaters staat, met veel vrolijke muziek van deze flamencoband. Bamboleo is, wat ons betreft, nog steeds één van hun leukste nummers!

Maar natuurlijk heeft het jaar 1988 nog veel meer superhits voortgebracht. Wat dacht je bijvoorbeeld van...


1988 is zeker een topjaar geweest qua muziek! Welk lied uit 1988 is jouw favoriet?