Hits van toen: 2000

Media door Madelon
Niets is zo leuk als oude tijden herleven. En hoe doe je dat nou beter dan met muziek? In de rubriek 'Hits van toen' staan de leukste, foutste en grootste hits van vroeger centraal. Deze keer: muziek uit het jaar 2000!

Je kent het vast wel: je hoort een liedje van vroeger en meteen schieten je gedachten terug naar die ene vakantie, je tijd op de middelbare school of de sfeer bij je opa en oma thuis. Muziek uit je jeugd brengt zo veel herinneringen met zich mee. Hoe leuk is het om die oude deuntjes weer eens op te zetten en te genieten van die -  soms ontzettend foute, maar meestal ook superleuke - muziek van vroeger?! Daarom nemen we in deze rubriek de grootste hits van een bepaald jaartal onder de loep. Wie waren toen de hotste artiesten? Wie scoorden de grootste hits? Welk lied was destijds de ultieme zomerhit en zongen we met z?n allen mee? En... ken je ze nog? Kijk en luister mee naar de grootste hits uit het jaar 2000!

 
Baha Men ? Who Let the Dogs Out
 

De grote vraag van het jaar 2000 was natuurlijk wie de honden naar buiten had gelaten. Je kan het nummer leuk of vreselijk vinden, feit is dat 'ie in 2007 door het blad Rolling Stone is uitgeroepen tot derde ?most annoying song? ooit...

Britney Spears ? Oops! I Did It Again
 

Met Oops! I Did It Again baarde de destijds achttienjarige Brit veel opzien. Bijna iedereen vroeg zich namelijk af of ze nou wel of geen slipje aan had onder die wulpse rode catsuit...

Aaliyah ? Try Again
 

Try Again, de titelsong voor de succesvolle film Romeo Must Die, was één van de laatste singles die Aaliyah uitbracht voordat ze in 2001 overleed. Dit nummer leverde haar zelfs een Grammy-nominatie op.

Sisqo ? Thong Song


Dit stringenlied was dé zomerhit van 2000! Kan het nog fouter? Benieuwd waar Sisqo tegenwoordig uithangt? Lees het hier!

Krezip ? I Would Stay


2000 was het jaar dat Jacqueline Govaert met ?haar? band Krezip definitief doorbrak in Nederland. I Would Stay was de eerste van vele hits van de band, voordat ze in 2009 besloten uit elkaar te gaan. Deze blijft mooi ? wedden dat je ?m nog mee kan zingen?!

Han van Eijk ? Leef (Big Brother Tune)


Leef was in Nederland een gigantische hit, natuurlijk dankzij het succes van het tv-programma Big Brother. De tune klinkt ons nog welbekend in de oren!

R. Kelly ? If I Could Turn Back The Hands of Time
 

Eén van onze persoonlijke favorieten uit 2000? Wat een mooi nummer was dit, met een nog mooiere clip!

Maar natuurlijk heeft het jaar 2000 nog veel meer superhits voortgebracht. Wat dacht je bijvoorbeeld van...

Marco Borsato ? Binnen

Christina Aguilera ? What a Girl Wants
Bon Jovi ? It?s My Life
Jennifer Lopez ? Let?s Get Loud
Alice Deejay ? Will I Ever
TLC ? Dear Lie
Santana ? Maria Maria
Mel C ft. Lisa ?Left Eye? Lopes ? Never Be The Same Again
Anouk ? Michel
Anastacia ? I?m Outta Love
Twarres ? Wêr Bisto
Five ? Keep On Movin?
De Boswachters ? Het Bananenlied
Jody Bernal ? Que Si, Que No
Whitney Houston ft. Enrique Iglesias ? Could I Have This Kiss Forever

Bekijk en luister ook de vorige edities van Hits van Toen!

Welk nummer uit het jaar 2000 is jouw favoriet?