Hits van toen: 1997

Media door Suus
Niets is zo leuk als oude tijden herleven. En hoe doe je dat nou beter dan met muziek? In de rubriek 'Hits van toen' staan de leukste, foutste en grootste hits van vroeger centraal. Deze keer: muziek uit het jaar 1997!

 
Je kent het vast wel: je hoort een liedje van vroeger en meteen schieten je gedachten terug naar die ene vakantie, je tijd op de middelbare school of de sfeer bij je opa en oma thuis. Muziek uit je jeugd brengt zo veel herinneringen met zich mee. Hoe leuk is het om die oude deuntjes weer eens op te zetten en te genieten van die -  soms ontzettend foute, maar meestal ook superleuke - muziek van vroeger?! Daarom nemen we in deze rubriek de grootste hits van een bepaald jaartal onder de loep. Wie waren toen de hotste artiesten? Wie scoorden de grootste hits? Welk lied was destijds de ultieme zomerhit en zongen we met z?n allen mee? En... ken je ze nog? Kijk en luister mee naar de grootste hits uit het jaar 1997!
 

Wes ? Alane
 
De ultieme klassieker uit 1997! Wat die kerel zingt weet niemand, maar meeneuriën deed iedereen. Met de nadruk op neuriën.

Michael Jackson ? Blood on the Dancefloor
 
Michael Jackson was in 1997 al niet meer die immens populaire popster als tijdens zijn Thriller-tijd. Maar dit nummer kennen we allemaal nog wel.

Anouk - Nobody's Wife

Anouks grote doorbraak. En wat een wereldnummer - nog steeds!


Marco Borsato & Trijntje Oosterhuis ? Wereld zonder jou

Ik kan het niet laaaaaten gaan! Heb jij dit nummer ook zo mee zitten blèren vol zelfmedelijden toen het uit was met je toenmalige vriendje?

Tic Tac Toe ? Warum
 
Duitse hits hebben we in Nederland niet veel, maar in de jaren '90 was dit duo aardig populair! Dit nummer vond ik destijds dan ook prachtig.

Aqua ? Barbie Girl

Wedden dat als je dit irritante nummer aanzet, je 'm de hele dag in je hoofd hebt?

Spice Girls ? Say you?ll be there
 
Natuurlijk mag deze meidengroep niet ontbreken, want ook in 1997 hadden ze genoeg hits!

Backstreet Boys ? Backstreets Back
 
En als tegenhanger van de Spice Girls, natuurlijk de Backstreet Boys! Dit was toch wel hun meest fantastische clip of all times.

No Doubt ? Just a Girl 

No Doubt was zo'n band die ineens vanuit het niets bekend werd en plots op nummer één stond (met Don't Speak). Just a Girl deed het ook errug goed.

3T ? I need you
 
De neefjes van Michael Jackson, my god, ik was fan. Wat een knapperds en wat een gevoelige liedjes!

Gabber Piet ? Hakken en Zagen

En natuurlijk kan een gabbernummer niet ontbreken in het rijtje...