Hoe is het nu met: de verdwenen R&B-sterren

Media door Suus
Soms zijn ze er plots, en soms zijn ze net zo snel weer weg: R&B-sterren. Denk aan Ginuwine, Ja Rule en wat dacht je van de man van de Thong Song: Sisqo? Wat wij ons afvragen: hoe gaat het nu met ze? 
 
Ginuwine
Deze zwoele rapper (die in het echt Elgin Lumpkin heet) scoorde meerdere hits sinds zijn debuutsingle Pony in 1996. Denk aan When Doves Cry, Same ol? G en So Anxious. Ook werd hij eind jaren ?90 meerdere malen genomineerd voor 'Beste Mannelijke R&B-artiest' en won hij een award voor zijn album 100% Ginuwine in 2000. Het jaar 2000 was helaas persoonlijk geen goed jaar voor Elgin. Hij verloor dat jaar zijn beide ouders; zijn vader pleegde zelfmoord en zijn moeder overleed kort daarna aan kanker. Ginuwine viel in een gat. Hij leed aan depressies en had zelfmoordgedachten. Het christelijke geloof bracht hem er bovenop. 
 
Inmiddels is Ginuwine negen jaar getrouwd met Sole, een vrouwelijke rapper, en heeft hij in totaal acht kinderen uit meerdere relaties. Ook in de muziek heeft hij niet stil gezeten, al scoorde hij geen grote hits meer. Zijn laatste album, genaamd Elgin, bracht hij vorig jaar in eigen beheer uit. 

fout in embed: media provider niet ondersteund

Ja Rule 
Ja Rule (eigenlijke naam Jeffrey Atkins) werd bekend toen hij zich in 1998 aansloot bij het label Murder Inc. Records van Def Jam. Hij was begin deze eeuw één van de dominantste rappers van de Verenigde Staten. Ja Rule scoorde ook in Nederland hit na hit. Denk aan I?m Real, Between Me And You en Always On Time. Vaak met zoete zangeressen zoals J.Lo en Ashanti, maar hij werkte ook samen met rappers als DMX, Jay Z en LL Cool J. Na zijn laatste hit Mesmerize in 2003 werd het angstvallig stil. Waarom wisten wij niet, maar wat blijkt? De man is ?weggerapt? door zijn op dat moment nieuwe collega 50 Cent. 
 
In 2003 behaalde deze een grote hit met In Da Club en haalde in zijn liedjes regelmatig uit naar Ja Rule en zijn familie. Aanvankelijk reageerde Ja Rule niet op 50 Cent, maar toen de In Da Club-rapper steeds populairder werd, begon het te kriebelen en maakte Ja Rule een nieuw album. Op dit album rapte hij onder andere over de dochter van Eminem en haalt hij uit naar meerdere rappers zoals Dr. Dre, die vervolgens 'terugrapte' dat Ja Rule dood moest. De ?vete? nam geen ernstige vormen aan, maar beschadigde wel de carrière van Ja Rule. Zowel in 2007 als in 2011 werd hij opgepakt wegens wapenbezit en momenteel zit hij in de gevangenis. Ondanks de tegenslagen bracht hij in 2011 twee nieuwe albums uit, genaamd The Rennaisance Project en Pain Is Love 2. De eerste single Real Life Fantasy is sinds een paar maanden te zien op YouTube.  
 
fout in embed: media provider niet ondersteund
 
Sisqo 
She had dumps like a truck, truck, truck, Thighs like what, what, what, Baby move your butt, butt, butt, think to sing it again (?) Let me see that tho-ho-hong! Dat was 'm: de grootste hit van Sisqo (die geboren is als Mark Andrews) uit 2000. Naast de Thong Song zat de R&B-zanger in de formatie Dru Hill, die in 1995 in een snoepwinkel begon. Al binnen een paar jaar scoorde de formatie hits met o.a. Wild Wild West met Will Smith en How Deep Is Your Love, maar ze viel in 1999 uit elkaar nadat één van de leden de groep verliet. 
 
Na zijn hits in 2000 werd Sisqo genomineerd voor verschillende MTV Awards, en won uiteindelijk de award voor 'Beste Video'. Ook kreeg de R&B-ster een eigen show op MTV genaamd Sisqo?s Shakedown en werd er een pop van hem gemaakt. Zijn tweede album werd minder succesvol, al scoorde hij in Europa met Lil? Kim de hit How Many Licks?. Ook een reünie met Dru Hill zorgde niet voor het evenaren van het succes uit de jaren ?90. De groep raakte zijn platenlabel kwijt. Ook Sisqo?s album uit 2007 flopte. In 2010 deed de zanger mee aan het Britse programma Celebrity Big Brother. Deze nieuw verworven bekendheid moet een extra zetje zijn als aanvang van zijn nieuwe album The Year of The Dragon dat dit jaar moet uitkomen. Sisqo heeft een dochter van 17 en is voor zover bekend vrijgezel. 
 
fout in embed: media provider niet ondersteund

Lees ook de vorige edities van Hoe is het nu met!

Welke bekende R&B-artiest/rapper zou jij weleens terug willen zien op het podium?

 
Fotocredits: yoraps,  Last FM en hottotwenty