De zeven raarste eisen van Mariah Carey ooit

Celebs door Miranda

Niet geheel onbekend: er zijn heel wat beroemdheden die aardig veeleisend zijn. Zo heeft Justin Bieber een regel dat niemand met hem mag praten voor zijn optreden, behalve wanneer híj tegen iemand praat. Kanye West eiste ooit een nieuw vloerkleed voor zijn kleedkamer, omdat hij het oude vloerkleed te ‘hobbelig’ vond. Maar een veeleisende beroemdheid die er met kop en schouders bovenuit steekt is nog altijd Mariah Carey. Daarom: de zeven raarste eisen van Mariah Carey.

1. Ze wilde niet meewerken aan het concept van de ‘Carpool Karaoke

Waarschijnlijk kennen jullie het wel: de Carpool Karaoke van James Corden. In deze video’s rijdt de presentator verschillende beroemdheden naar hun werk. In de auto vindt er vervolgens een interview plaats én worden er nummers van de artiesten gezongen. Maar Mariah Carey had daar niet zo’n zin in. Wanneer ze in de auto stapte, weigerde ze eerst te zingen. Ze wilde gewoon een snel ritje met een kort gesprekje. Uiteindelijk zag ze in dat ze er niet meer onder uit kon komen. James Cordon vertelde achteraf in een interview: "Uiteindelijk deed ze wel mee, en het was geweldig." Hmm…

2. Ze besloot dat lopen teveel pijn deed

Ondanks dat we Mariah niet vaak zonder hakken zien, besloot ze in 2005 tijdens de opnames van het nummer ‘Shake It Off’ dat haar voeten te veel pijn deden. Uiteindelijk werd er iemand ingehuurd die haar overal heen moest dragen. Een apart bijbaantje is het wel…

3. Ze wilde hulp om te zitten

Ja, het klinkt inderdaad vreemd, maar in 2009 werd Mariah geïnterviewd bij de televisieshow GMTV. Daar wilde ze per se dat twee mensen haar hielpen wanneer ze op de bank plaats nam. Want op deze manier zou haar jurk niet verkeerd liggen. Daarbij waren er ook strenge afspraken met de cameraman, dat hij alleen haar beste hoeken mocht filmen. Gezellige uitzending. 

4. Ze wilde haar eigen nummers horen bij binnenkomst restaurant

In een restaurant in Capri, Italië, besloot Mariah romantisch uit eten te gaan met haar toenmalige verloofde James Packer. Haar management belde van tevoren het restaurant even op. “Wanneer ze binnenkomt met haar partner, moeten jullie haar muziek draaien.” Vervolgens kon het restaurant haar volledige playlist aanschaffen om deze vervolgens de hele avond te draaien. 

5. Ze wilde een grote compensatie van haar ex

Nadat ze uit elkaar ging met multimiljonair James Packer, vond Mariah het genoeg. Ze was zwaar geirriteerd dat ze voor haar ex-partner toendertijd aan de andere kant van het land ‘moest’ wonen. Daarom vroeg ze haar ex een compensatiebedrag van vijftig miljoen dollar (!). Dat terwijl ze toen zelf ongeveer 500 miljoen dollar op haar rekening had staan.

6. Ze verliet de ‘inauguration party’ van president Obama omdat ze niet aan zijn tafel zat

Ja, je leest het goed. Tijdens dit evenement in 2009 kon ze het maar niet begrijpen waarom ze niet bij Barack en Michelle aan tafel zat. Ze was gekomen om haar nummer ‘Hero’ te zingen én zat al in het VIP-gedeelte samen met Bon Jovi en Alicia Keys. Geen woorden voor. 

7. Ze wilde een rode loper wanneer ze uit de auto stapte

Nee, er was geen filmpremière of iets dergelijks gaande. Ze wilde in 2005 gewoon groots ontvangen worden bij het Baglioni Hotel in Londen (waar ze zou verblijven). Ze weigerde echter uit te stappen toen ze zag dat de rode loper nog niet klaarstond. Pas wanneer er een aantal werknemers ingeschakeld werden om speciaal voor haar de rode loper uit te rollen, stapte ze uit. 

Tot slot kwamen we de volgende video tegen: