Wat?! Rauw water drinken is een nieuwe hype

Sport & gezondheid door Miranda

Dachten we anno 2018 alles gehad te hebben: een blauwe-zonnebril dieet, een koolsoep dieet, een kleidieet… maar niets is minder waar. Ooit gehoord van rauw water? Nee, wij ook niet. Maar toch gaat het de hele wereld over én er valt blijkbaar genoeg geld aan te verdienen.

Het water

Even voor de duidelijkheid: met rauw water bedoelen we ongefilterd en onbehandeld water. Mocht je hier enthousiast door worden en het aan willen schaffen... Dat kan, maar je betaalt voor nog geen vier liter meer dan dertig euro. Een aardig prijskaartje dus. Maar waarom drinken mensen het?

Waarom?

Rauw water is op dit moment een echte hype omdat de gebruikers ervan zich zorgen maken om de kwaliteit van normaal kraanwater. Dit omdat er vaak fluoride aan toegevoegd wordt. En water uit flessen… dat is volgens hen geen betere vervanging, omdat dit wordt behandeld met ultraviolet of ozon tegen algen. En dat dood gezonde probiotica. Ook andere gezonde mineralen zouden uit water worden gefilterd, wordt beweerd.

Producenten

Een van de producenten van rauw water is ‘Live Water’. Zij zien zij het rauwe water als de ‘puurste substantie van de aarde’ en vieren deze levensbron. “We vertrouwen erop dat het perfect is, zoals het is.” Oké.

Gezondheid

We weten natuurlijk allemaal wel dat rauw water niet bepaald goed voor je kan zijn. Gezondheidsexperts zijn dan ook alles behalve blij met dit verschijnsel. Bacteriën, parasieten, virussen en kankerverwekkende stoffen verspreiden zich via onbehandeld water. Er is dus een grote kans dat gebruikers van rauw water binnen no time ziek kunnen worden.

Al met al wordt er dus meer afgeraden dan aangeraden om mee te doen met deze hype. En heel eerlijk? Wij waren het absoluut niet van plan.

Lees ook: Dankzij dit drankje val je eenvoudig en snel af