De StopApp: veilig en anoniem melding maken van seksuele straatintimidatie

Media door Roos

De strijd tegen seksueel misbruik is het gesprek van de dag. Na #MeToo en talloze acties komt de Gemeente Rotterdam nu met iets nieuws: de StopApp. Via de app kunnen vrouwen vielig en anoniem een melding maken van seksuele intimidatie.

94% wel eens seksueel geintimideerd op straat

De Gemeente Rotterdam lanceert vandaag de campagne 'Pikpraat van straat' om seksuele straatintimidatie aan te pakken. En dat is ook wel nodig, want uit onderzoek blijkt dat 94% van Rotterdamse vrouwen wel eens te maken heeft seksuele straatintimidatie. Deze campagne biedt vrouwen de mogelijkheid om via de StopApp te melden als ze seksueel geïntimideerd worden.

Veilig en anoniem

De app is eenvoudig in gebruik en helpt slachtoffers om op een veilige en anonieme manier melding te maken van seksuele intimidatie. Met één klik kunnen zij de locatie doorgeven, waardoor de politie snel kan optreden door daders actief aan te spreken en in een later stadium te beboeten. 

Voor het eerst wordt vrouwen een wapen geboden tegen seksuele straatintimidatie en de Rotterdamse wethouder Joost Eerdmans is te spreken over de campagne: "We vragen niet alleen aandacht voor het probleem, maar doen er echt iets aan. Dat is nog niet eerder gedaan. Pikpraat moet van straat, dat moeten we samen doen!"

Lees ook: Dit is wat je moet doen bij seksuele intimidatie op de werkvloer