Wat zwangere vrouwen niet op Facebook hoeven te plaatsen

Media door Sabine
 
Als je zwanger bent, zweef je vaak ergens in de zevende hemel en wil je de hele wereld laten weten hoe gelukkig je bent. De snelste en makkelijkste manier om dit te doen? Je Facebook omtoveren tot een virtueel altaar voor je baby. Maar zou je dat nu wel doen? 
 
We willen niemand voor het hoofd stoten, met name de vrouwen niet die op dit moment zwanger zijn (iets met hormonen). We snappen dat zwangere vrouwen trots zijn op het kindje dat in hun buik groeit, maar lieve dames, plaats deze dingen alsjeblieft niet meer op Facebook! 
 

 
Ongemakkelijke buikselfies
We wéten dat je een buik krijgt als je zwanger bent. Heel logisch, er groeit een fantastisch kindje in je. Maar we hoeven hier geen foto’s van te zien. Met name niet te veel ongemakkelijke selfies. Of van die foto’s waarbij je partner liefkozend over je buik wrijft. Sorry pregnant ladies, maar het is gewoon een beetje tenenkrommend. 
 
Positieve zwangerschapstesten 
Zoiets moet je gewoon lekker voor jezelf houden. Een leuk berichtje dat jij een kleintje verwacht, voldoet. We geloven je echt wel. Die test hoeft er niet bij. Die bewaar je maar voor je partner als hij het hele fantastische spektakel niet kan geloven. 
 
Foto’s van je vreemde maaltijd
We hebben weleens gehoord van vrouwen die zin hebben in augurken met slagroom, maar dat jij daadwerkelijk jalapeño’s over je plak cake gooit alsof het eetbare zoete confetti is, hoeven we echt niet vereeuwigd op het web te zien. 
 

 
Linkjes naar artikelen die gaan over zwangere vrouwen
Deze artikelen zijn eigenlijk alleen interessant voor jezelf. De mensen die jouw post op hun tijdlijn zien, rollen vaak alleen maar met hun ogen wanneer je al meerdere van dit soort statussen hebt gehad. 
 
Een update geven van elk doktersbezoekje
Facebook is niet je dagboek. Je hoeft dus geen update te geven aan je Facebookvrienden dat ‘je wondertje’ onrustig was, maar dat alles in orde was. Een keertje zo’n update kan leuk zijn, maar elke week… not so much. 
 
Kiekjes in de bevallingskamer 
Serieus? Dit moet gewoon een moment voor jou en je partner zijn. Bovendien heb jij iets veel belangrijkers te doen dan met de wereld te delen dat je inmiddels op 9 centimeter zit. 
 
Welke dingen hoef jij niet meer op Facebook te zien?