Deze geluiden vinden we best wel rustgevend

Media door Redactie Ze.nl
Er is een aantal geluiden waar onze nekharen recht van overeind gaan staan wanneer we ze horen. Maar er zijn ook geluiden die onze oren strelen. De onderstaande geluiden bijvoorbeeld, die zijn toch fijn! 
 
Geluiden kun je met ontzettend veel dingen associëren. Soms is het fijn en soms even wat minder. Maar als we deze geluiden horen, zijn we meteen in ons element! 
 
 
Glas dat in de glasbak kapot valt 
Als die pot pindakaas niet kapot klettert, voel je gewoon een bepaalde onrust in je. 

Het gesis dat je hete koekenpan maakt als je er eindelijk iets ingooit 

Je wacht expres een halve minuut langer voordat je die ui gaat fruiten zodat je zeker weet dat je een sissend spektakel tegemoet komt. 

Het geknap van bubbeltjesplastic

Bless the delivery guy als-ie iets komt bezorgen waar bubbeltjesplastic omheen zit. Dan kan de pret pas echt beginnen! 

Het getik van regen op de ramen als jij lekker binnen zit 

Héérlijk! Jij wikkelt nog even een extra dekentje om je heen. Stiekem heb je wel een beetje medelijden met de stakkers buiten, maar je zet er daarom geen kop thee minder om. 

Het knetterende geluid van een haardvuur 

Er is toch niets sfeervollers? Het kerstgevoel komt al bijna om de hoek kijken als jij het haardvuur hoort knapperen.

 

Suizende wind langs de bomen 

We zijn niet zo blij met dit geluid als we er nog 20 kilometer in moeten fietsen, maar als we het tijdens een boswandeling horen, worden we er erg sereen van. 

Het geluid van zeemeeuwen

Ze herinneren je altijd aan een fijn dagje op het strand. Ogen dicht en je kunt de golven al bijna tegen je benen aan voelen slaan. 

Krekels 

Als je krekels hoort, zie je het meteen voor je hoe jij door de Oostenrijkse gebergten loopt. 

Grind en schelpen onder je voeten 

Als je richting je vakantiebestemming op Schiermonnikoog loopt, heb je vaak van die leuke witte paden die bestaan uit kapotte schelpen of grind. Het geluid dat dit onder je voeten maakt is subliem!

 

Het geluid 

Hou jij van geluiden en kun je ze bijna allemaal wel identificeren? Zet je radio dan aan en luister naar Het Geluid op Qmusic! Raad jij het geluid? Dan ben jij binnenkort misschien wel een stuk rijker! Ga naar de website van QMusic om te kijken hoe je mee kunt doen en om meteen een overzichtje van de foute antwoorden te checken! Het eerste geluid is inmiddels geraden: het vastklikken van een hoedenplank in een auto. Hiermee won de gelukkige €38.000! Het tweede geluid is nu ook van start gegaan en hiermee kun jij opnieuw een poging wagen!