De 5 irritantste geluiden

De maatschappij door Marleen_S
Het is zaterdag en jij kunt heerlijk uitslapen. Of toch niet? Je Eigen Huis en Tuin-buurman gaat, natuurlijk, ?s ochtends flink boren en urenlang gaat het zoveelste autoalarm af. Wij zetten de meest irritante geluiden op een rij!
 
Wetenschappers hebben het al onderzocht: hoe irritanter en scherper een geluid, des te heftiger onze hersenen reageren. Niet verwonderlijk dat we ons groen en geel ergeren als we het betreffende geluid om de seconde horen. Nagels over een krijtbord of een druppende kraan, om maar eens wat te noemen. Argh! Tenenkrommend.
 
Let op! De volgende geluiden zijn niet geschikt voor de lichtgevoelige dames onder ons, want van sommigen krijg je instant kippenvel. De hoge tonen galmen nog lang door in je hoofd...

Love is in the air... euh - bosjes
Je boft toch maar als je de gelukkige eigenaar bent van een stukje tuin. En dat de kat van de buren af en toe op bezoek komt voor een plakje leverworst: hartstikke gezellig. Maar wanneer voor het poezebeest weer ?de ene week van de maand? is aangebroken, is het meer aai poes, aai poes, ROTKAT! Want het bosje onder je raam verandert dan in een liefdesnestje voor alle katers uit de buurt. En de lokroep van die poes: ver-schrik-ke-lijk. Daar gaan je nagels spontaan van uitslaan. Luister maar. 
 
 
Hieper de piep, piep, piep
Ooit de Spongebob-aflevering gezien waarin de gele spons nieuwe schoenen krijgt? Zijn laarzen piepen zo erg, dat zijn buurman spontaan een zenuwinzinking krijgt. En zo?n soortgelijk gevoel kreeg je vroeger ook van de nieuwe gymschoenen van je vriendinnetje. Bij elk sprintje dat ze trok, bleef het geluid van haar glimmende Adidasjes je de rest van de middag bij.
 
Party Hardy
Bij een feestje horen naast slingers natuurlijk ook ballonnen. En het opblazen van die dingen is nog een hels karwei. Blauw aangelopen kun je er net wat lucht in persen; blij als die dingen vol zitten. Maar je lieftallige achterneefje, met de longinhoud van een luchtballon, heeft er geen moeite mee. Als hij zo nu en dan wat lucht laat ontsnappen door het tuitje van de ballon langzaam uit elkaar te trekken.... AAAHH! Dat gepiep
 
 
Mic check 1,2 
Het typische plankenkoortsmomentje in elke Hollywood-film: de microfoon die begint te piepen. En nog voordat je dat geluid hoort, kun je het volume gauw omlaag doen. Maar de horror begint pas echt als je in een cafeetje bent en het is open mic-avond. Dan zie je de piepende-microfoon-situatie totaal niet aankomen als beginnende zangers een poging wagen... En de pijn in je oren die dan volgt, daar kan geen oordopje tegenop! Hoor maar.
 
Nagels over het krijtbord
En de award voor het aller-, aller-, allerergste geluid wat er bestaat gaat naar: de nagels op het krijtbord! Als er één manier is waarmee de leraar je vroeger wel stil kreeg, dan was het wel die verschrikkelijke nagels op het krijtbord. Terwijl ik dit typ krijg ik alweer kippenvel.... Check het geluid maar.

Nieuwsgierig naar nog meer piepende, knagende, klikkende en tikkende irritante geluiden? Check irritantgeluid.nl. Daar gaan je nekharen van overeind staan!

En van welk geluid gaan jouw tenen krommen?