Lifestyle / Eten
Eten

Een speciale ode aan Viennetta, de cultheld van elke kersttafel

Misschien heb je het geluk uit een culinaire familie te komen. Dan zal de volgende ode misschien niet heel herkenbaar voor je zijn, of in ieder geval niet op jouw familie van toepassing. Heb je het grotere geluk uit een familie te komen die gourmetten als het summum van kerstgeluk zien? Grote kans dat jouw kerstdiner dan ook dit jaar weer afgesloten zal worden met een onvervalste Viennetta-ijstaart, oftewel: de cultheld van de kersttafel. Want gourmetten & Viennetta go hand in hand. Onze hoofdredacteur Michelle weet er alles van en deelt bij deze haar ode aan deze ongekroonde koning van de kersttafel. #nospon

Viennetta

1. Laten we beginnen met het gegarandeerde succes wanneer je een Viennetta-ijstaart op tafel zet: er zullen maar weinig aanwezige gasten een sneetje weigeren. Culinair aangelegd of niet, miljonair of koopjesjager: Viennetta is met z’n verrukkelijke mix van vanille-ijs en chocolade een niet-te-missen voltreffer. 

2. Dan het geluk wat de symmetrie van deze ijstaart met zich meebrengt. Een cadeautje voor elk venijnig gezin want oneerlijk verdelen is er met Viennetta niet bij. Simpel: je telt het aantal aanwezigen aan tafel en bepaalt hoeveel ‘barok-randjes’ iedereen krijgt. 

3. Je weet precies wat je kunt verwachten. En dat is weleens fijn als je daarvoor een blauwe kaastaart van tante Els met tegenzin achter je kiezen moest stoppen waarvan je toch zeker wist dat het een onschuldige quiche was. Geen verrassingen met Viennetta: gewoon al meer dan 30 jaar hetzelfde. Never change a winning team!

4. De knapperige chocolade is daarbij een winnende factor: neem een hap en voel de chocola stuk voor stuk breken zodra je er met je kiezen doorheen gaat. Een klein orgasme in je mond, kunnen we wel stellen.

5. Viennetta is ook nog eens pure nostalgie: de ijstaart die stáát voor een gelukkige, warme, no-nonsense jeugd. Niet zeiken, lekker smikkelen.

6. En tenslotte: Viennetta is the best als je de hele godganse middag jezelf hebt uitgesloofd in de keuken. Deze ijstaart schep je op je bord en je bent klaar. Niks meer aan doen. Een cadeautje an sich: het is dat schouderklopje wat je nodig hebt, je verdiende waardering. En dat voor maar een paar euro’tjes. 

Nogmaals: we kregen niet betaald om hierover te schrijven, was het maar zo'n feest. Het komt gewoon uit de grond van ons hart. Viennetta, we love you

Lees ook: Foto's: Deze Chinezen hebben geen idee wat er op hun shirt staat