Met dit kerstcadeau voor de kleintjes wordt tandenpoetsen een feestje

Eten door Redactie Ze.nl

Tandenpoetsen is niet bepaald de favoriete bezigheid van een kind. Vaak worden de tanden vluchtig gepoetst voordat ze naar bed gaan. Toch is het heel belangrijk om een kindergebit goed te verzorgen, omdat de gezondheid van de melktandjes de basis legt voor het volwassen gebit. Maar hoe maak je tandenpoetsen leuk? Wij hebben dé gouden tip voor je. Met de KIDS STAGES elektrische tandenborstels en de Disney Magic Timer app van Oral-B wordt tandenpoetsen namelijk echt een feestje. 

Kleine borstel voor een klein gebit

Wist je dat tandbederf een van de meest voorkomende kinderziektes is? Een gezond gebit is voor alle leeftijden van groot belang. Een slechte verzorging kan gaatjes en tandvleesontsteking veroorzaken. Dit kan pijn doen, waardoor een kind slechter eet, zich niet lekker voelt of minder goed slaapt. Ook kan er blijvende schade ontstaan aan het gebit. Bijvoorbeeld wanneer melktanden- of kiezen te vroeg verloren gaan. Dan is er vaak te weinig ruimte voor het blijvend gebit. 

Daarom kan je niet vroeg genoeg beginnen met goed tandenpoetsen. Jonge kinderen hebben een kleiner gebit dan volwassen en daar hoort een kleinere borstel bij. Die zijn uitgerust met een uniek borstelharenpatroon om het kauwoppervlak optimaal te boetsen. Ook kun je zo makkelijker bij de achterste tanden. Elektrisch poetsen kan al vanaf drie jaar en maakt het poetsen simpelweg veel leuker voor een kind.

Tandenpoetsen wordt een feestje

Daar heeft Oral-B mooi op ingehaakt met hun hippe KIDS STAGES elektrische tandenborstels. Met de vijf verschillende varianten is er voor elk kind een favo Disneyheld verkrijgbaar. Namelijk Cars, Star Wars, Princess, Frozen en Mickey Mouse.

Met de Disney Magic Timer app wordt tandenpoetsen pas écht leuk. Hiermee kunnen kinderen onderscheidingen en prijzen verdienen, afhankelijk van hoe lang en regelmatig ze poetsen. Zo wordt een goede mondverzorging al jonge leeftijd op een speelse manier aangeleerd. Uit onderzoek blijkt dat kinderen met behulp van de app langer blijven poetsen. 

Het ideale kerstcadeau

De KIDS STAGES tandenborstels van Oral-B zijn het perfecte verantwoorde cadeau om met de kerst aan je dochter, neefje of buurmeisje te geven. De tandenborstels zijn onder andere verkrijgbaar Bol.com en Jumbo en kosten tussen de 18 en 34,99 euro.