5 geloofwaardige smoesjes om niet af te spreken

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Herkenbaar: je hebt in een opwelling iets afgesproken, maar wanneer het moment bij daar is… heb je geen zin meer. Je hebt de hele week gewerkt en je wil eigenlijk niets liever dan op de bank neerploffen. Wat doe je dan? Vertel je dan eerlijk dat je nul zin hebt of wordt het een leugentje om eigen bestwil? 

smoesjes om niet af te spreken

Lees ook: De beste smoesjes om niet op je werk te komen

Wanneer je een afspraak met iemand afzegt, hoeft het natuurlijk niet te betekenen dat het iets persoonlijks is. Maar wanneer je in iemands gezicht zegt dat je geen zin meer hebt, is de kans groot dat het wel zo wordt opgevat. Om al deze ellende te voorkomen hebben wij de vijf meest geloofwaardige smoesjes op een rijtje gezet. Enjoy!

1. Je staat al uren in de wachtrij van de servicelijn van Apple

Deze werkt gegarandeerd. Omdat vrijwel iedereen in het bezit is van een iPhone, kunnen we er unaniem over eens worden dat je voor de servicelijn lang in de wachtrij staat. Als geen ander begrijpen we ook hoe vervelend het is als er problemen zijn met je telefoon. De kans dat de persoon met wie je afgesproken hebt nu nog boos wordt, is heel klein.

2. De hond van je buren is ontsnapt

Stel je eens voor: je kijkt naar buiten en ziet plotseling de hond van je buren op straat lopen. Je weet dat je buren niet thuis zijn, dus het wordt jouw verantwoordelijkheid. Je kunt immers de hond toch niet alleen laten lopen? Straks gebeurt er wat… Welke vriend zou dat nou niet begrijpen? Je bent zelfs een held! Nou ja, als het waar zou zijn dan…

3. Je wasmachine is 'ontploft' en alles staat onder water

Ja. Een noodsituatie. Oftewel: een perfect excuus. Terwijl je snel een appje stuurt dat je washok onder water staat, heeft de persoon met wie je afgesproken hebt geen andere keus dan je succes en sterkte te wensen. Wat een ellende! In de pocket!

4. Je huurbaas komt langs voor onderhoudscontrole

Ja, dit is ook iets wat je niet tegen kunt houden. En al helemaal niet wanneer hij veel later komt dan afgesproken. Alles behalve ideaal voor je afspraak. Je moet dan wel thuis blijven, toch?!

5. Je blijft tot laat werken om indruk te maken op je baas

Je hebt een standje gekregen van je manager en nu moet je je beste beentje voor zetten. Kom op, hier kunnen vrienden niet boos om worden. Iedereen wil toch het beste voor zijn of haar vrienden?

Al met al dus genoeg smoesjes om niet af te spreken. Gebruik ze alleen niet te vaak, anders wordt het nogal ongeloofwaardig… Succes!

Lees ook: Dit zijn de 10 duurste kattenrassen ter wereld