Zes gemakkelijke stappen om NOG beter te zoenen

Single & daten door Miranda

Zoenen: voor sommigen geen big thing, maar het kan soms best een beetje ongemakkelijk zijn, bijvoorbeeld als je voor het eerst met iemand zoent. Maar zelfs als je een vaste partner hebt, kan het zo zijn dat zoenen op den duur misschien wat 'gewoontjes' wordt. Hoe breng je die spice terug in je tongzoen?

1. Less is more

Benader je date rustig, en laat dan geleidelijk je tong in zijn of haar mond glijden. Doe dit alles op een voorzichtige, aftastende manier. Hiermee bouw je de spanning op. 

2. Denk aan de persoon (met wie je zoent)

Het gaat niet helpen wanneer jij tijdens het zoenen na gaat denken over hoe vroeg je morgen je bed uit moet of de was die je nog moet draaien. Een goede en gepassioneerde zoen kun je dan vergeten. Daarom is het belangrijk dat je denkt aan je date en je alle prikkels van buitenaf laat gaan. Denk aan hoe knap hij is, hoe grappig of hoe lief hij voor je is. En dat je NU met hem staat te zoenen: het maakt je zoen een stuk gepassioneerder.

3. Leer kritiek te geven en te nemen

We weten het… dit kan gênant worden. Maar het kán werken wanneer je het goed verwoord. Door rustig aan te geven wat je wilt, kan er niets misgaan en voorkom jij een slechte zoen.

4. Focus op de goede dingen

Iedereen houdt van positieve feedback. Dus zoent jouw date ontzettend goed? Vertel het hem dan! Het zal je date ook eerder aansporen om iets positiefs over jou te zeggen. En wie wil nou niet een compliment?

5. Vergeet niet dat het niet voor iedereen is

Jammer maar waar: goed zoenen is niet voor iedereen weggelegd. Het is zelfs zo dat maar ongeveer de helft van de wereld (!) zoent voor romantische of erotische doeleinden. Zoenen is dus zeker niet nodig voor intimiteit. Maar vind jij het wel echt een pre? Probeer dan een oplossing te vinden waarmee het voor beide partijen positief uitpakt!

6. Wees niet te streng voor jezelf

Maak je niet al te veel zorgen over de perfecte zoen. Zie zoenen als een vaardigheid die je niet in één keer geleerd hebt, maar iedere keer beter onder de knie krijgt bij een nieuwe kandidaat. Jullie moeten misschien nog iets meer naar elkaar toe 'groeien', maar geef het de tijd en je zult zien dat het elke keer een stukje beter zal gaan.

Op naar die perfecte zoen!

Lees ook: 7 x Waarom het dateleven van een ambitieuze vrouw niet over rozen gaat