Dit is wat ‘ghosten’ met je doet

Single & daten door Claire

Wanneer iemand je ghost, verdwijnt iemand uit je leven. Degene reageert niet meer op appjes of negeert wanneer je belt. Er wordt geen reden voor gegeven en er is geen afscheid, hierdoor blijft degene die geghost wordt vaak met veel vragen en emoties achter. Dit is wat het met je doet als je geghost wordt.

Lees ook: Met deze tips boost je je zelfvertrouwen

Wat is ‘ghosten’?

Zoals eerder genoemd, is het woord ‘ghosten’ het stoppen van de communicatie zonder uitleg. Iemand verdwijnt spoorloos, als een geest (ghost). Het is een nare manier van het verbreken van contact en het wordt heel erg afgeraden om deze methode te gebruiken. Het is een grote afknapper en het heeft mentale gevolgen voor de ander.

Mentale gevolgen

‘Geghost’ worden brengt veel onzekerheid met zich mee. Het beïnvloedt je gevoel van eigenwaarde, je twijfelt aan jezelf en overdenkt van alles. Ben ik wel geliefd? Heb ik iets verkeerd gedaan of gezegd? Omdat je daar geen antwoord op krijgt, voelt dat vervelend. Je houdt je dan vast aan de hoop en de overtuiging dat de persoon weer reageert.

Degene die ghost

Het niet meer reageren op berichten of niets meer van je laten horen is natuurlijk niet goed te praten. Toch is er vaak wel een reden voor. Sommige mensen weten niet hoe ze hun gedachten en gevoelens over een situatie moeten formuleren en hebben liever dat deze gewoon verdwijnt. Ze zijn vaak ook bang om de ander te kwetsen.

Wat te doen?

Ben je geghost? Het doet je waarschijnlijk pijn, omdat je de behoefte hebt om het af te sluiten. Blijf in dat geval bij jezelf. Zoek steun bij vrienden en onthoud dat jouw eigenwaarde niet wordt bepaald door de acties van anderen. Geef jezelf niet de schuld en richt de energie op jezelf. Je wint er niets mee als je een berichtje stuurt, het geeft je geen beter gevoel en diegene verandert waarschijnlijk niet van gedachte. Toch zijn er drie uitzonderingen.

  1. Als het echt goed tussen jullie ging en het uit het niets komt
  2. Als jullie op meer dan vier dates zijn geweest
  3. Als diegene niet kwam opdagen op een date

In deze situaties raden we je aan om een berichtje te sturen om uit te leggen hoe je je voelt. Ook dan is het belangrijk om rustig te blijven en je niet gek te maken. Wil iemand uit jouw omgeving iemand anders ghosten? Probeer deze dingen dan ook uit te leggen.

Ghost jij zelf iemand? Laat de andere persoon dan vriendelijk weten dat je niet langer met diegene wil communiceren of afspreken. Hoe spannend dat ook is. Als je bang bent dat je iemand met een berichtje kwetst of pijn doet, onthoud dan dat ghosten ook hun gevoelens kwetsen. Het doet soms zelfs meer pijn, dus je kunt net zo goed eerlijk zijn.

Bron: cosmopolitan.com | marieclaire.nl Beeld: istockphoto