Seks & relaties / Single & daten
Single & daten

Op deze datingsite kunnen complottheoristen hun ware liefde vinden

Tinder, Relatieplanet of Parship, allemaal bekende datingsites waar mensen een duwtje in de rug krijgen bij het vinden van de liefde. Toch zijn er ook mensen die nèt wat specifiekere eigenschappen zoeken in hun toekomstige wederhelft. Mensen die in complottheorieën geloven kunnen tegenwoordig bijvoorbeeld terecht op de datingsite ‘Awake Dating’.

Datingsite voor waarheidszoekers

De datingsite Awake Dating is enkel bedoeld voor alleenstaande liefhebbers van samenzweringstheorieën. Toch omschrijven de leden zichzelf liever als ‘waarheidszoekers’ of ‘wakker’, vanwege de negatieve associatie die men doorgaans heeft met complottheoristen.

Er zijn vele categorieën waar je als waarheidszoeker op Awake Dating terecht kan. Zo kun je er terecht als je gelooft in ufo’s (ufologie), maar ook als je je bedenkingen hebt bij de gebeurtenissen van 9/11. Anderen richten zich weer op MK-Ultra, een vermeend hersenspoelingsexperiment van de CIA of zelfs op het recentelijk ontstane Pizzagating. Daarbij zouden verschillende emails tijdens de presidentiële verkiezingen in de Verenigde Staten van vorig jaar geheime codes bevatten die duiden op illegale mensenhandel. Het initiatief van de datingsite kwam van de Australische 39-jarige Jarrod en 26-jarige Aiden Fidden, beiden zelf ook waarheidzoekers. 

Lees ook: Nieuwe manier van daten: begin in bed en eindig samen aan de bar