Terugkijken: Helene (47) heeft twee mannen en vertelde daarover op tv

Media door Roos

Helene (47) vindt monogamie maar saai. Al jaren heeft de een polyamorie relatie met haar twee Jannen en daar vertelden zij gisteravond over bij RTL Late Night. Helene: "We vullen elkaar perfect aan."

Twee Jannen

In onze maatschappij is monogamie de norm. Je trouwt met één partner en bij voorkeur blijf je daar je hele leven bij. Helene vindt dit onzin en heeft niet één, maar twee Jannen. Met Jan Tromp is ze getrouwd en met Jan Keijzer (nog) niet omdat dat niet kan volgens de wet. Ze wonen wel met zijn drietjes in één huis en slapen in één (speciaal op maat gemaakt) bed. Gisteravond waren de drie te gast bij RTL Late Night om te vertellen over hun relatie. Helene was al getrouwd met Jan Tromp, maar toen ze kennismaakte met Jan Keijzer was het liefde op het eerste gezicht.

Chemie

Op de vraag van Humberto “Wat is jullie chemie?”, beantwoordt Helene: “We vullen elkaar perfect aan. Er is altijd wel iemand die je wil helpen met afwassen, een spelletje wilt doen of wil vrijen.” Klinkt lang niet slecht, zo’n polyamoreuze relatie. Zelfs ruziemaken is makkelijker met z’n drietjes. “Het mooie is dat we elkaar in balans kunnen houden. Als er ruzie is tussen Jan en Helene, ben ik de bemiddelde partij en andersom ook”, aldus Jan. 

Niet altijd makkelijk

Toch is het lang niet altijd zo eenvoudig. Een hypotheek afsluiten met zijn drietjes is bijvoorbeeld niet mogelijk. Hiervoor hebben ze een ingewikkelde constructie met een notaris moeten bedenken. Maar dit zijn slechts bijzaken. Het belangrijkste is dat ze enorm gelukkig zijn. Kinderplannen hebben ze niet. Helene: “Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest, heel compleet en bijzonder.” 

Kijk het fragment hieronder terug vanaf minuut 00:30.