Altijd al willen werken voor Netflix? Jij kunt de nieuwste scenarioschrijver worden!

Media door Jeanine

Besteed jij bijna iedere vrije minuut aan het kijken van de nieuwste series en films? Open je de Netflix-app zodra je in de trein zit of op de bank neerploft? Gaat je liefde voor film nog een stapje verder en droom je er zelfs van om ooit een film te maken. Dan kan de populaire streamingdienst jou goed gebruiken: ze zijn namelijk op zoek naar nieuwe Nederlandse (!) scenarioschrijvers!

Werken voor Netflix

Lees ook: Dit bizarre detail was je nog nooit opgevallen in Home Alone

Nederlandse scenarioschrijvers

Is schrijven jou op het lijf geschreven en heb je altijd al het script voor een film willen maken? Die droom kan nu werkelijkheid worden, want het Amerikaanse bedrijf is op zoek naar Nederlandse scenarioschrijvers. Ja, dat las je goed: uit Nederland.

Verfilming

In de wedstrijd New Voices Script Contest krijgen scenarioschrijvers in spé de kans om hun talent te laten zien. Uit alle gegadigden krijgen maximaal vijftien mensen een werkbeurs om het script in elkaar te zetten en een derde daarvan maakt kans op een prijs. De competitie is groot, want uiteindelijk maken alleen de twee beste scripts kans op verfilming tot een Netflix Original-film. Dat betekent dus dat één van die films door jou kan zijn geschreven. Holy. Shit.

Let’s go!

Waar wacht je nog op? Meld je snel aan en wie weet heb jij straks een enige echte Netflix-film op jouw naam staan!

Lees ook: Netflix top 10 korte series van dit moment