Wist jij het? Deze beroemdheden drinken geen druppel alcohol

Celebs door Laura

Bij Hollywood-glamour denk je al gauw aan feestjes waar de gratis drank rijkelijk vloeit, maar ze zult een aantal celebrities echt niet aan een glas Dom Perignon, Jack Daniëls of Absolut Vodka zien lurken. Van Blake Lively tot Brad Pitt. Of het nou vanwege verslaving of gezondheidsredenen is. Deze beroemdheden raken de fles niet (meer) aan. 

celebrities geen alcohol drinken

Kristin Davis

De Sex and the City-actrice vertelde ooit tegen de Britse Glamour over haar beslissing om te stoppen met alcohol. “Ik realiseerde me dat het niet goed ging eindigen. Ik kreeg acteerlessen die een uitdaging waren. Ik zat vaak met een kater in de klas, waardoor ik niet goed presteerde. Ik dacht: ‘Weet je wat? Het is het ene of het andere.’ Ik kon het niet allebei volhouden.”

celebrities geen alcohol drinken

Tyra Banks

Als supermodel moet je er natuurlijk altijd tiptop uitzien. Geen alcohol drinken helpt daarbij enorm. “Ik denk dat ik geluk heb gehad dat ik niet verslavingsgevoelig ben. Ik heb nog nooit drugs gedaan en heb een beetje alcohol geprobeerd toen ik 12 jaar was, maar dat was het zo’n beetje.”

celebrities geen alcohol drinken

Bradley Cooper

De Hangover-acteur vertelde in 2013 in een interview met GQ over zijn nuchterheid. “Als ik zo door zou gaan, voelde ik dat ik mijn hele leven zou saboteren.”

celebrities geen alcohol drinken

Naomi Campbell

Als één van de grootste supermodellen van de jaren 90 heeft Noami menig wild feestje meegemaakt. In 2013 vertelde ze in een interview aan Life & Style dat ze gekapt was met drinken. “Geen alcohol drinken maakt me veel gelukkiger.”

celebrities geen alcohol drinken

Calvin Harris

Een DJ die niét drinkt? Dat is als een barista die geen koffie drinkt, zou je kunnen zeggen. De keuze van Calvin is weloverwogen: “Ik ben gestopt met drinken, omdat ik er letterlijk ziek van werd.”

celebrities geen alcohol drinken

Jada Pinkett Smith

Heel knap: de actrice heeft sinds de jaren 90 geen druppel alcohol meer gehad. “Ik eindigde op de bank en sloeg twee flessen wijn achterover. Ik zei tegen mezelf: ‘Jada, we hebben een probleem’." Vanaf die dag ging ze cold turkey.

Lees ook: Foto: Schrik niet... dit is het nieuwe wassenbeeld van Lady Gaga

celebrities geen alcohol drinken

Robert Downey Jr.

Robert heeft een alcohol- en drugsverleden en heeft daarvoor ook in de gevangenis gezeten, maar hij heeft zich de laatste decennia geweldig herpakt. Hij is al ruim tien jaar 100% nuchter. Dankzij de Iron Man-films is hij een van de succesvolste acteurs van dit moment.

celebrities geen alcohol drinken

Eva Mendes

De actrice en vrouw van Ryan Gosling deelt niet veel over haar privéleven, maar deelde met Interview Magazine dat ze in 2008 is opgenomen in een kliniek voor haar alcoholverslaving. Sindsdien heeft ze nooit meer in het glaasje gekeken. 

celebrities geen alcohol drinken

Lana del Rey

Aan blad GQ onthulde ze in 2012 dat ze in haar tienerjaren kampte met een alcoholverslaving. Voordat haar twintigste verjaardag zorgde ze dat ze stopte en sindsdien is ze sober.

celebrities geen alcohol drinken

Rob Lowe

De Full House-acteur is al meer dan 25 jaar nuchter en heeft dit naar eigen zeggen te danken aan zijn geweldige vrouw. Hij kreeg in 2015 zelfs de Spirit of Sobriety Award voor zijn prestatie.

celebrities geen alcohol drinken

Ben Affleck

Ben strugglet al jaren met nuchter blijven, deelde hij in een openhartig Facebook-bericht eerder dit jaar. Hij bracht zijn ‘sober coach’ zelfs mee naar The Oscars dit jaar voor steun.

celebrities geen alcohol drinken

Brad Pitt

Blijkbaar zit er standaard een vraag over alcoholverslaving in de questionnaire van GQ, want ook Brad Pitt deed een boekje open tegen het magazine over zijn drankgebruik. Of het gebrek daarvan, want ook hij ging cold turkey. “Ik wilde niet meer zo leven.”

celebrities geen alcohol drinken

Blake Lively

Alcohol en drugs? In tegenstelling tot haar alterego Serena in Gossip Girl, moet Blake er niks van weten vertelt ze tegen een journalist van Allure in 2012. “Het is gewoon iets waar ik oprecht geen behoefte aan heb.” Misschien is dat haar geheim voor die prachtige, egale huid?

Dit is slechts een greep uit een lijst met tientallen celebrity’s die het sobere leven hebben omarmt.

 

Lees ook: Hoe maakte Kim Kardashian eigenlijk carrière? Een tijdlijn