Lifestyle / Reizen
Reizen

Citytrip: De 8 leukste steden om te bezoeken in de herfst

Het wordt weer herfst en dat betekent maar een ding: citytrips! Er zijn een aantal prachtige steden die het allermooist zijn tijdens de herfst. De een vanwege de aangename temperatuur en de ander door de prachtige herfstgloed die de stad in een magisch daglicht zet. Wij hebben acht steden voor je op een rijtje gezet die je het allerfijnste kunt ontdekken in het najaar.

 

1. New York

New York is altijd een goed idee. En dan met name in het najaar. De bomen in Central Park kleuren oranje, geel en rood en je maakt de mooiste wandelingen langs het water met uitzicht op de intrigerende wolkenkrabbers. Daarbij is het de perfecte timing om de nieuwste najaarscollecties te shoppen bij een van de vele warenhuizen en kleine boetiekjes in SoHo. 

2. Rome

De herfst is dé periode om de Italiaanse hoofdstad te bezoeken. Het goudgele zonlicht dat aan het einde van de dag over de daken valt zet de stad in een magisch sfeertje en de temperatuur is nog steeds heel fijn. Op een van de vele traditionele piazza’s drink je de echte Italiaanse cappuccino’s. Na een middagje cultuur snuiven sluit je de dag af met een heerlijke pizza op een terrasje. 

3. Brugge

Iets dichter bij huis vind je in België het historische stadje Brugge. Een wandeling hier is een wandeling door de tijd. Langs de pittoreske grachtjes en door oude straatjes waan je je in de middeleeuwen. Sluit een wandeling door de knisperende herfstbladeren af met een heerlijke warme chocomelk in een van de vele Brugse cafeetjes. Een ideale bestemming voor een romantische citytrip.

4. Boedapest

Ook Boedapest is zo’n stad die in de zomer bijna niet te doen is door de zinderende hitte. Toch is het een geweldige stad die zeker een citytrip waard is. In het najaar koelt het wat af en neemt de toeristische drukte in de stad af. In alle rust kun je de bezienswaardigheden in de binnenstad bezoeken en zie je hoe de locals hier leven. Hongaren zijn enorm trots op hun eten en drinken en vieren dat met allerlei culinaire festivals. Om uit te rusten kun je een middagje relaxen in een van de vele badhuizen. 

Lees ook: Een weekendje volledig opladen doe je in een Tiny House

5. Marrakech

Bij een stedentrip denk je misschien niet direct aan Marrakech. Toch waan je je met drie uurtjes vliegen in een compleet andere wereld. Slangenbezweerders, verhaalvertellers en tandartsen op straat, het is hier iedere avond net een Arabisch Carnaval. In het najaar hangt er een aangename temperatuur in de stad, zodat je niet uit je shirtje glibbert. Lekker mensen kijken met een koffie of muntthee, of bezoek een van de vele monumenten die Marrakech te bieden heeft.

6. Istanbul

Een andere geweldige stad voor een citystrip in het najaar is Istanbul. De zinderende hitte van de zomer, maakt in de herfst juist plaats voor een fijner temperatuurtje, waardoor je lekker kunt rondslenteren. Dompel jezelf onder in de koffiecultuur of bezoek een van de vele chaotische Bazaars. ’s Avonds smul je van de Turkse delicatesses.

7. Praag

Ook Praag kun je het beste in de herfst bezoeken, omdat het hier door de herfstkleuren verandert in een heuse sprookjeswereld. Je ziet hier de mooiste kleuren geel, oranje en rood terwijl je over de iconische Kalsbrug wandelt. Op de verschillende pleintjes kun je gepofte kastanjes eten, herfstiger wordt het niet! 

8. Ljubjana

Bij een citytrip zul je niet direct denken aan Ljubjana, de hoofdstad van Slovenië. Toch is het zeker een aanrader en dan met name in het najaar. Breng een bezoekje aan het kasteel op de heuvel, waar je uitkijkt over de stad gehuld in de mooiste herfstkleuren. Ga naar het Preserenplein aan de rivier en bekijk de mooie kerken, waaronder de roze geschilderde FranĨiškanska cerkev. 

Lees ook: 5x de leukste chill-spots in Berlijn