Relatiecoach onthult: doe dit iedere dag zes seconden voor een goede relatie

Relaties door Roos

Mensen denken vaak dat een goede relatie hem zit in de vakanties samen en lange romantische avonden bij kaarslicht. Volgens relatiecoach Paulien Timmer is hier niets van waar. In haar boek '50 Relatieboosters' schrijft ze hoe je maar vijf minuten per dag nodig hebt voor een goede relatie: “Het zit hem in de kleine dagelijkse dingen.” 

We hebben het te druk

In haar boek '50 Relatieboosters', dat vandaag is uitgekomen, geeft Paulien Timmer het antwoord op de vraag: hoe zorg ik dat mijn relatie goed blijft als we het beiden heel druk hebben? Het idee ontstond naar aanleiding van een alarmerend artikel dat zij een jaar geleden las. Hierin stond dat in een gezin van tweeverdieners met kinderen partners dagelijks maar zeven minuten aan elkaar besteden. "We zijn vaak zo druk dat we maar weinig tijd voor elkaar hebben. Als je maar een paar minuten hebt, is het een hele opgave om iedere dag goede gesprekken te hebben en echt met elkaar te verbinden.”

En als je dan tijd hebt, is het vaak lastig deze op een goede manier te besteden zodat je relatie er baat bij heeft. Zo ploffen veel mensen naast elkaar op de bank in de vorm van quality time, “maar dan heb je nog geen contact met elkaar”, aldus Paulien. 

Lees ook: 8 tekenen dat je relatie aan het doodbloeden is

Dagelijks zes seconden zoenen

In haar boek beschrijft Paulien 50 simpele tips om stellen te helpen verbinden met maar vijf minuutjes per dag. Zo kun je bijvoorbeeld iedere dag zes seconden zoenen met je partner, want onderzoek wijst uit dat je na die zes seconden een verliefdheidshormoon aanmaakt. Een zoen die korter duurt dan zes seconden heb je dus feitelijk niets aan. Een andere tip is bijvoorbeeld dagelijks tien seconden knuffelen. Daarnaast is het volgens Paulien heel belangrijk om een soort cheerleader voor je partner te zijn. Volgens Paulien richten we ons namelijk teveel op negatieve dingen, terwijl het vieren van positieve dingen minstens zo belangrijk is. "Dus als je partner promotie heeft gekregen, vier het dan mee. Vraag hoe z'n baas het vertelde, pak de champagnefles en hang de vlag uit."

Helpt niet bij alle problemen

Toch geeft Paulien toe dat niet alle relatieproblemen opgelost kunnen worden met haar tips. "Als het vertrouwen gedeukt is of twee mensen passen gewoon niet bij elkaar, dan zal dit niet helpen. Maar veel relaties gaan kapot omdat mensen uit elkaar groeien. Met deze trucjes kun je dat voorkomen en zelfs weer naar elkaar toegroeien."

Lees ook: Herkenbaar? Zo zien sms’jes er na 29 jaar huwelijk uit